Άδειες online τυχερά παιχνίδια: Μετατίθενται μετά το καλοκαίρι – mononews.gr

Άδειες online τυχερά παιχνίδια: Μετατίθενται μετά το καλοκαίρι – mononews.gr

09/02/2021 0 By GAM

[ad_1]

Άδειες online τυχερά παιχνίδια: Μετατίθενται μετά το καλοκαίρι

Άδειες online τυχερά παιχνίδια: Μετατίθενται μετά το καλοκαίρι

9 Φεβρουαρίου 2021 08:00

Το νωρίτερο τον Ιούνιο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μετά το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδικασία  μόνιμης αδειοδότησης των παρόχων online τυχερών παιχνιδιών.

Η μετάθεση κατά τρεις μήνες της  προθεσμίας  υποβολής αίτησης χορήγησης Άδειας Καταλληλότητας Κατασκευαστή, που από 5/2/2020 μετατέθηκε στις 7/5/2021, αναβάλλει defacto την όλη διαδικασία της αδειοδότησης για τουλάχιστον 3 μήνες.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι από την Επιτροπή Παιγνίων είχε ζητηθεί ακόμη ένας μήνας παράταση (ως τις 7/6/2021) αλλά το υπουργείο Οικονομικών περιόρισε το χρόνο παράτασης. Πηγές εξηγούν ότι η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς πολλοί λίγοι προμηθευτές παιχνιδιών είχαν έγκαιρα ανταποκριθεί και χωρίς την πλειοψηφία των παιχνιδιών να έχουν εγκριθεί, οι μόνιμες άδειες θα έπρεπε να περιοριστούν σε πολύ λίγα παιχνίδια. Άλλες πηγές όμως θεωρούν ότι η παράταση αυτή λειτούργησε «λυτρωτικά» για την ΕΕΕΠ καθώς όλη η διαδικασία χρειαζόταν περισσότερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρης Ντζανάτος, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους παρόχους online υποψήφιους για τις μόνιμες άδειες, διαβεβαιώνοντας για την ομαλή υλοποίηση της αδειοδότησης.

Κέρδη ρεκόρ το 2020

Με τα μικτά κέρδη των εταιρειών του κλάδου να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, που αναμένονται πάνω από 540 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους και αυξημένα εκτιμώνται και τα έσοδα του Δημοσίου από το φόρο παιγνίων που εκτιμώνται στα 190 εκατ. ευρώ για το 2020, μόνο από τα online παιχνίδια.

[ad_2]

Πηγή