Έκλεισε η υπόθεση με το ατύχημα της μητέρας και… | Reporter Cyprus

Έκλεισε η υπόθεση με το ατύχημα της μητέρας και… | Reporter Cyprus

14/06/2021 0 By GAM

[ad_1]

Έκλεισε η υπόθεση του ατυχήματος σε λούνα παρκ, στην Αγία Νάπα, το οποίο σημειώθηκε το 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μητέρας και επτάχρονου παιδιού. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και εναντίον τριών φυσικών προσώπων, των δύο διευθυντών του λούνα παρκ και του χειριστή, όπως επίσης και ενός νομικού προσώπου, της εταιρείας που διαχειρίζεται το πάρκο, διερευνόταν το αδίκημα της αμελούς και απερίσκεπτης πράξης.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση έκλεισε λίγους μήνες αργότερα, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραπονούμενοι και κατηγορούμενοι, τα βρήκαν με εξωδικαστική ρύθμιση και ως εκ τούτου, η καταγγελία αποσύρθηκε. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Αστυνομία έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφεραν αρμόδιοι στον REPORTER, δεν έχουν ενημέρωση, για το κατά πόσον υπήρξαν οποιαδήποτε πειθαρχικά παραπτώματα για κάποιο από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα, ούτε από το Δήμο Αγίας Νάπας, ούτε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Το ατύχημα, είχε σημειωθεί το βράδυ της 12ης Απριλίου 2019, όταν 45χρονη μητέρα με τον επτάχρονο γιο της, από τη Ρωσία, βρίσκονταν σε μηχάνημα του λούνα παρκ. Σε κάποια στιγμή, το μηχάνημα φαίνεται να καθυστέρησε να ελαττώσει ταχύτητα, με αποτέλεσμα η κούνια στην οποία βρίσκονταν η μητέρα και το παιδί να κτυπήσει σε πάσσαλο.

Από το χτύπημα τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο, με τη μητέρα να φέρει πολλαπλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ το παιδί τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι και κινδύνευσε με ακρωτηριασμό. Παρόλα αυτά, γλύτωσε τα χειρότερα, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά το ατύχημα, το λούνα παρκ έκλεισε αυτοβούλως για το κοινό, με την εταιρεία σε ανακοίνωση της να αναφέρει πως, «προβαίνει σε αυτή την κίνηση σεβόμενη την ιστορία του πάρκου μας αλλά ιδιαιτέρως τους εκατοντάδες χιλιάδες που μας τίμησαν τα τελευταία χρόνια ως επισκέπτες του πάρκου».

Επισήμαινε ακόμα ότι, «έχουμε καλέσει όλες τις αρμόδιες κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες, να έρθουν να ελέγξουν εκ νέου το πάρκο για να επαναβεβαιώσουν ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές και κανόνες ασφάλειας».

Όπως ανέφεραν πάντως οι πληροφορίες τότε, το παιχνίδι στο οποίο τραυματίστηκαν μητέρα και παιδί, είχε εξεταστεί από ειδικούς Γερμανούς ελεγκτές, τρεις μέρες προηγουμένως, ενώ το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν το πρώτο, το οποίο συνέβη στο λούνα παρκ από το 1999, ημερομηνία που λειτούργησε για πρώτη φορά.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και δόθηκε το πράσινο φως από τη δημοτική αρχή, την Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το λούνα παρκ λειτούργησε κανονικά το βράδυ της επόμενης μέρας.

Σημειώνεται πάντως, ότι έκτοτε, δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε άλλο ατύχημα στο εν λόγω λούνα παρκ.

[ad_2]

Πηγή