Ανοίγουν Οι Παιδότοποι Και Ξεκινούν Τα Πανηγύρια

Τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί.

Ήδη, η απαγόρευση κυκλοφορίας περιορίστηκε από 01.30 έως 05.00 από το Σάββατο 12 Ιουνίου και ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει από την 1η Ιουλίου.

Άρση μέτρων: Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα – Τι αλλάζει

Παράλληλα, από το Σάββατο επέστρεψε μερικώς και η κανονικότητα στην εστίαση με την άρση απαγόρευσης της μουσικής, αλλά μόνο για εξωτερικούς χώρους με καθήμενους πελάτες.

Κορωνοϊός: Παρενέργειες μετά το εμβόλιο – Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται

Όπως όλα δείχνουν, θα επαναλειτουργήσουν οι παιδότοποι ενώ θα ξεκινήσουν και οι εμποροπανηγύρεις, με προϋπόθεση να έχει επιτευχθεί το 50% στον εμβολιασμό της Περιφέρειας, στην οποία ανήκουν. 

«Θα βγάλουμε αυτήν την εβδομάδα δελτίο Τύπου με τις περιφερειακές ενότητες που είναι ήδη στο 50%+1 ή είναι κοντά σε αυτό το επίπεδο», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τους παιδοτόπους και τα πανηγύρια, δύο τομείς που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από το lockdown.

«Ακόμη και από τον Ιούλιο θα γίνουν πανηγύρια σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες», υπογράμμισε.

Καταστροφή εάν έρθει 4ο κύμα τον χειμώνα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα καταστροφικά αποτελέσματα, που θα έχει στην οικονομία, ένα 4ο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους», σημείωσε ο υπουργός, απευθύνοντας κάλεσμα για τον εμβολιασμό.

Στόχος παραμένει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% έως τον χειμώνα, ώστε να μη χρειαστούν, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, νέα μέτρα με καραντίνα και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Self test: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη διάθεσή τους

Αναφορικά με τα self test, ο κ. Γεωργιάδης είπε στόχος είναι να συνεχιστεί η διάθεση τους από τα φαρμακεία και κάλεσε τους φαρμακοποιούς «να επικρατήσει η λογική», αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά τους στη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Μέσω σούπερ μάρκετ τα δωρέαν self test – Πώς θα τα παίρνουμε

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την διάθεση τους, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αποκάλυψε ότι πιθανόν να γίνεται η διάθεση των self test μέσω των σούπερ μάρκετ.

Self test: Τέλος από 1η Ιουλίου για τους πλήρως εμβολιασμένους

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ότι σταματά η δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου.

Πηγή

Μάθε πρώτος όλα τα νέα

Γράψου στο newsletter μας και ενημερώσουμε πρώτος για τα νέα του χώρου.