Ανοιχτές οι παιδικές χαρές, αλλά κλειστοί οι παιδότοποι…

Ανοιχτές οι παιδικές χαρές, αλλά κλειστοί οι παιδότοποι…

15/06/2021 0 By GAM

[ad_1]

Το άνοιγμα των παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως επισημαίνει, «παραμένει ακόμη και σήμερα κλειστός  ο ΚΑΔ 93291905-υπηρεσίες παιδότοπου και θέλουμε να υποθέσουμε ότι συμβαίνει  από απλή αστοχία και όχι από άλλους  λόγους  που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες παιδότοπου δεν πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Εκτιμά δε ότι μπορούν να ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι των παιδότοπων «με δεδομένο μάλιστα ότι οι παιδικές χαρές των Δήμων είναι ανοιχτοί προς το κοινό χωρίς έλεγχο και υγειονομικά πρωτόκολλα», προσθέτοντας ότι γενικότερα έχουν δοθεί εγκρίσεις για πραγματοποίηση εκδηλώσεων έως 100 άτομα («αλλά και περισσότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, πολύ σύντομα» τονίζεται).

«Δεν μπορεί να απαγορεύεται ουσιαστικά  ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων 30  παιδιών  σε εξωτερικό χώρο, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα ίδια παιδιά αλλά και οι γονείς τους, έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό σε μια παιδική χαρά ή έναν μεγάλο δημοτικό εξωτερικό παιδότοπο προφανώς χωρίς υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς» αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Δημητρίου ζητά από τον υπουργό να ανοίξουν οι παιδότοποι με τα πρωτόκολλα που ισχύουν και εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

[ad_2]

Πηγή