Επανεκκίνηση λειτουργίας και οικονομική στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες

Επανεκκίνηση λειτουργίας και οικονομική στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες

02/06/2021 0 By GAM

[ad_1]

Μέτρα στήριξης ζητά το Σωματείο Πάρκων Αναψυχής Ελλάδος για τον κλάδο που ένα χρόνο παραμένει κλειστός. Ποια είναI τα προβλήματα.

Άνοιγμα των ψυχαγωγικών πάρκων – λουνα πάρκ ζητά το Σωματείο Πάρκων Αναψυχής Ελλάδος με επιστολή του προς τα αρμόδια Υπουργεία καθώς σύμφωνα με το Σωματείο τα λούνα παρκ μένουν κλειστά την ώρα που οι δημόσιες παιδικές χαρές ασφυκτιούν από κόσμο.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή ο συγκεκριμένος κλάδος δεν είναι εύκολο να επαναλειτουργήσει και λόγω της διαδικασίας που χρειάζεται να προηγηθεί ιδιαίτερα για τις εγκαταστάσεις που περιοδεύουν (έως 120 μέρες) αλλά και για τις εγκαταστάσεις που περιοδεύουν και λειτουργούν σε πανηγύρια, εμποροπανήγυρη και πολιτιστικές δράσεις.

Ακόμη το Σωματείο Πάρκων Αναψυχής Ελλάδος επισημαίνει πως ο κλάδος είναι από τους πιο πληττόμενους λόγω της πανδημίας και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων ζητά και οικονομικά μέτρα.

«Χρειαζόμαστε ρευστότητα για να πάρουμε μέρος στις εκάστοτε δημοπρασίες. Αμέσως μετά πρέπει να πάρουμε πινακίδες των οχημάτων που είναι σε ακινησία, να πληρώσουμε τα τέλη, να περάσουν ΚΤΕΟ, και να πληρώσουμε έξοδα κίνησης. Μετά από ένα χρόνο ακινησίας και με άδεια ταμεία δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε κλάδος που γυρνάμε το κλειδί στην πόρτα και ξεκινάμε» σημειώνει το σωματείο και ζητά επιπλέον:

– Παράταση ισχύς των αναστολών συμβάσεων εργασίας με βάση τη μειωμένη δυνατότητα λειτουργίας

– μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών

– παράταση για ένα 6μηνο των μειωμένων ενοικίων

και τέλος κεφάλαιο κίνησης μέσω πακέτου στήριξης ώστε να μην μπουν λουκέτα.

«Δεν θέλουμε αυτό το παραδοσιακό επάγγελμά του τόπου μας να εκλείψει», σημειώνουν με νόημα.

[ad_2]

Πηγή