Μπιλιάρδο: Χάλκινοι Κασιδόκωστας και Πολυχρονόπουλος

Μπιλιάρδο: Χάλκινοι Κασιδόκωστας και Πολυχρονόπουλος

02/02/2021 0 By GAM

[ad_1]

Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπιλιάρδο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Η εθνική ομάδα γαλλικού τρίσποντου μπιλιάρδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι αθλητές της IBT Hellas Φίλιππος Κασιδόκωστας και Νίκος Πολυχρονόπουλος νίκησαν στον προημιτελικό την Ισπανία, όμως, στον ημιτελικό γνώρισαν την ήττα από το Βέλγιο με αντιπάλους τους παγκόσμιους πρωταθλητές Frederic Caudron και Eddy Merckx.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με την εμφάνισή τους απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το μπιλιάρδο στη χώρα μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και συνέχισαν τις επιτυχίες τους στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Μαζί με τον Νίκο Γερασιμόπουλο αποτελούν μία από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φίλιππος Κασιδόκωστας, ανέφερε: «Γενικότερα τα πήγαμε πολύ καλά, είμαστε άτυχοι γιατί παίξαμε με μία ισχυρή ομάδα. Και οι δύο αθλητές είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, εγώ δεν ήμουν τόσο καλός. Όμως, με οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον ημιτελικό και αν αγωνιζόμαστε θα είχαμε μεγαλύτερη τύχη. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσωπική απόδοσή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δεν αισθανόμουν καλά. Στο ατομικό θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Στο ομαδικό, χάρη στον Νίκο κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο και είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. Συν τοις άλλοις τα μετάλλια αποτελούν την καλύτερη αρχή για την IBT Hellas, η οποία προσπαθεί να βάλει εκ νέου το ελληνικό μπιλιάρδο στο προσκήνιο».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πολυχρονόπουλος, σχολίασε: «Κάναμε μία καταπληκτική πορεία στη διοργάνωση, όμως, στον ημιτελικό δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ήταν πολύ καλοί αντίπαλοι μας και χάσαμε από την αρχή. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Χάρηκα τη διοργάνωση, ήμουν σε πολύ καλή και απέκτησα ξανά τη φήμη μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτή η επιτυχία, καθώς και το μετάλλιο του Νίκου Γερασιμόπουλου, μας δίνει  δύναμη για τη συνέχεια. Η IBT Hellas μας στηρίζει και εμείς κάναμε τα πάντα στη Γερμανία, προκειμένου να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα. Συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη και πάθος, ώστε να κρατήσουμε το ελληνικό μπιλιάρδο ψηλά».

[ad_2]

Πηγή