Οι Βρετανοί μεγιστάνες των τυχερών παιχνιδιών κάνουν απόβαση στις ΗΠΑ

Η οικογένεια που βρίσκεται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της στις ΗΠΑ, καθώς ολοένα και περισσότερες πολιτείες νομιμοποιούν τα αθλητικά στοιχήματα.

Η Betfred Group, που ιδρύθηκε από τους Βρετανούς αδελφούς Fred και Peter Done, δημιούργησε 10 εταιρείες πέρυσι στη Νεβάδα για να δραστηριοποιηθεί σε πολιτείες όπως η Λουιζιάνα, το Οχάιο και η Νότια Ντακότα, όπου οι νομοθέτες αποφάσισαν φέτος να επιτρέψουν τα αθλητικά στοιχήματα, αναφέρει το Bloomberg.

Τα αδέλφια έχουν από κοινού περιουσία περίπου 1,3 δισ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους να προέρχεται από την Betfred, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών εστιάζει στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει στις πολιτείες να νομιμοποιήσουν τα τυχερά παιχνίδια σε μεμονωμένες αθλητικές εκδηλώσεις, το 2018. Το Κολοράντο, η Πενσυλβάνια και η Αϊόβα – όπου η Betfred έχει ήδη άδειες τυχερών παιχνιδιών – συγκαταλέγονται μεταξύ των περίπου δώδεκα πολιτειών  που έχουν επιτρέψει τα αθλητικά στοιχήματα τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα έσοδα από αθλητικά στοιχήματα στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 271,9 εκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση άνω του 700% σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με την American Gaming Association.

Η Betfred «σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε επιπλέον πολιτείες στο μέλλον», δήλωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Γουόρινγκτον της Αγγλίας, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2020 αυτό τον μήνα.

Ένας εκπρόσωπος της Betfred επισήμανε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει καταστήματα σε άλλες τοποθεσίες στις ΗΠΑ έως τις αρχές του 2022, υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης συμφωνιών αδειοδότησης.

Fred και Peter Done

Ο Fred, 78, και ο Peter, 74 ετών, μεγάλωσαν σε μια φτωχή περιοχή της Αγγλίας. Ως παιδιά, τα αδέλφια βοήθησαν τον πατέρα τους να διαχειριστεί μια επιχείρηση στοιχημάτων, προτού νομιμοποιηθούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έστησαν τη δική τους εταιρεία πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες με τα κέρδη που αποκόμισαν όταν στοιχημάτισαν στη νίκη της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 1966. Η Betfred έχει πλέον περισσότερα από 1.500 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η Betfred και οι άλλες επενδύσεις των αδελφών, τους έχουν φέρει μερίσματα αξίας άνω των 100 εκατ. στερλινών (138 εκατ. δολαρίων) κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Στις ιδιοκτησίες τους περιλαμβάνονται μια επιχείρηση ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών επιχειρήσεων, η Peninsula, την οποία ίδρυσαν οι Peter και Fred το 1983 για να βοηθήσουν μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης, κέρδισαν περίπου 220 εκατ. δολάρια, από την επένδυση τους στην ανταγωνίστρια εταιρεία William Hill, πριν από την εξαγορά της από την Caesars Entertainment που ολοκληρώθηκε φέτος.

Πηγή

Μάθε πρώτος όλα τα νέα

Γράψου στο newsletter μας και ενημερώσουμε πρώτος για τα νέα του χώρου.