ΟΠΑΠ: Νέα επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward – Μέρισμα 0,55 ευρώ για…

ΟΠΑΠ: Νέα επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward – Μέρισμα 0,55 ευρώ για…

22/07/2021 0 By GAM

[ad_1]

Την καταβολή μερίσματος ύψους 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2020 ενέκριναν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία διεξήχθη σήμερα με ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής, που έφτασε το 77,51% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 13η Ιουλίου, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, σημείωσε ότι το 2020 ήταν έτος πρωτοφανών προκλήσεων λόγω της πανδημίας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η εταιρεία υλοποίησε σειρά δράσεων για να θωρακίσει τις δραστηριότητες και τους εταίρους της, να διασφαλίσει την επιχειρησιακή συνέχεια και να θέσει τις βάσεις για γρήγορη ανάκαμψη.

Ακόμη, την περσινή χρονιά ο ΟΠΑΠ υιοθέτησε μέτρα για τη στήριξη του δικτύου των καταστημάτων, βελτίωσε τις online επιδόσεις του και ολοκλήρωσε τη στρατηγική επένδυση στην Kaizen Gaming, έχοντας πλέον τον αποκλειστικό έλεγχο των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Κύπρο, υπό το brand Stoiximan.

Ακόμη, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης ESG του ΟΠΑΠ από τον MSCI σε “AA”, γεγονός που τοποθετεί τον ΟΠΑΠ στην κορυφαία κατηγορία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, με βάση κριτήρια για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, σημείωσε ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα σε πολλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά, ο ΟΠΑΠ συνέχισε το πρόγραμμα αναβάθμισης του δικτύου του, αναπτύσσοντας περισσότερα από 375 νέα ή ανακαινισμένα καταστήματα, το 2020 και τους πρώτους μήνες του 2021. Επίσης, στάθηκε στην ενίσχυση του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου και σημείωσε ότι υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο εμπορικό πλάνο και είναι ήδη διαθέσιμο το νέο πρόγραμμα πιστότητας “ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις”.

Ο CEO του ΟΠΑΠ παρουσίασε στους μετόχους τη νέα επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward, η οποία στηρίζεται στο όραμα της εταιρείας να προσφέρει στους πελάτες της παγκόσμιου επιπέδου τυχερά παιχνίδια και ψυχαγωγία, μέσω των καταστημάτων και των διαδικτυακών καναλιών της. Όπως σημείωσε ο κος Karas, η στρατηγική Fast Forward καλύπτει έξι βασικές περιοχές, που αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητες για το μέλλον της εταιρείας:

– Τοποθέτηση του πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητας της εταιρείας

– Ενίσχυση του εταιρικού και των προϊοντικών brand

– Διατήρηση της ισχυρής θέσης του retail δικτύου και διερεύνηση ευκαιριών ανάπτυξης

–  Εξέλιξη των online δραστηριοτήτων σε δεύτερο ισχυρό επιχειρησιακό πυλώνα για τον ΟΠΑΠ

– Αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας

– Ενίσχυση της δέσμευσης των ανθρώπων, βάσει του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Τέλος, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να εστιάζει στην Εταιρική Υπευθυνότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA της εταιρείας και την έχει καθιερώσει ως πρωταθλητή στον τομέα της κοινωνικής συνεισφοράς στην Ελλάδα, με σπουδαίο αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

[ad_2]

Πηγή