Πάροχος Internet της Κορέας δεν άντεξε τη ζήτηση και κάνει μήνυση στο Netflix

Πάροχος Internet της Κορέας δεν άντεξε τη ζήτηση και κάνει μήνυση στο Netflix

11/10/2021 0 By GAM

[ad_1]

H Κορέα είναι η χώρα με το πιο γρήγορο Internet του πλανήτη. Παρεμπιπτόντως, δεύτερη είναι η Λιθουανία και τρίτη η Νορβηγία, με την Ελλάδα να είναι στο Νο20. Εν πάση περιπτώσει, στην Κορέα το 5G είναι το καλύτερο όλης της γης, μακράν του δεύτερου (βλ. Αυστρία) και κάθε φορά που προκύπτει το παραμικρό πρόβλημα, γίνεται ο κακός χαμός -με διαμαρτυρίες του κοινού και απαιτήσεις για παραιτήσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, η SK Broadband, πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου αντιμετώπισε θέμα τεράστιας αύξησης στην κυκλοφορία του δικτύου και θέμα έκτακτης συντήρησης του δικτύου της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιούργησε το Squid Game (βλ. η σειρά που έχει κυριαρχήσει στο παγκόσμιο Netflix). Για αυτό και μήνυσε την πλατφόρμα, ζητώντας να καλύψει τα έξοδα. Τα όρισε στα 22.9 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2020 το Netflix είχε καταθέσει αγωγή, υποστηρίζοντας πως η SK Broadband δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί πληρωμή για το εύρος ζώνης που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα. Υποστήριξε πως η δουλειά του αφορά τη δημιουργία περιεχομένου και την πρόσβαση σε αυτό, με τη SK να έχει συμβατικές υποχρεώσεις προς τους χρήστες του Internet και την παράδοση των προϊόντων “που παρέχουμε δωρεάν”. Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του τον περασμένο Ιούνιο. Σε αυτήν αποφάσισε ότι το Netflix θα πρέπει “λογικά” να δώσει κάτι σε αντάλλαγμα, “στην εταιρία που παρέχει υπηρεσία.

Δεν άλλαξε όμως, κάτι επί της ουσίας έως ότου προέκυψε το νέο αίτημα του πάροχου, δια μήνυσης. Στο μεσοδιάστημα, δεκάδες νομοθέτες εκφράστηκαν κατά των παρόχων περιεχομένου, οι οποίοι δεν πληρώνουν για τη χρήση δικτύου, μολονότι προκαλούν τεράστια κίνηση. Το Netflix δήλωσε πως θα εξετάσει τον ισχυρισμό της SK Broadband και θα αναζητήσει το διάλογο και την περαιτέρω συνεργασία, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστούν ξανά οι πελάτες της. Θύμισε ότι δημιούργησε 16.000 θέσεις εργασίας στην Κορέα (υπάρχει συνεργασία με studios της χώρας για παραγωγές), με επενδύσεις 649.222.000 δολαρίων και έχει προκαλέσει οικονομική επίδραση που φτάνει τα 4.721.614.240 δολάρια.

Το Netfllix είναι υπεύθυνο για τη δεύτερη μεγαλύτερη κυκλοφορίας δεδομένων στην Κορέα, μετά το YouTube. Είναι και οι μόνες εταιρίες που δεν πληρώνουν τέλη χρήσης δικτύου -κάτι που ισχύει για τους Apple, Amazon και Facebook. Από το Μάιο του 2018 έως τον περασμένο Σεπτέμβρη, η κίνηση των data του Netflix αυξήθηκε κατά 24 φορές στη SK -που έχει αναλάβει αποκλειστικά τα προϊόντα της παγκόσμιας πλατφόρμας.

[ad_2]

Πηγή