Παγκόσμιος πρωταθλητής κατηγορείται για ομοσπονδιακό έγκλημα | Δείτε τι έστειλε στην Ρυθμιστική Αρχή Παιγνίων

Προβλήματα με τις Αρχές των Η.Π.Α. αντιμετωπίζει ο δύο φορές νικητής του World Series of Poker, Brent Carter. Ο 72χρονος αστέρας του πόκερ που είναι εδώ και πολλά χρόνια επαγγελματίας, κατηγορείται για την αποστολή διάφορων επικίνδυνων ουσιών μέσω αλληλογραφίας. Παραλήπτης της αλληλογραφίας ήταν η ρυθμιστική αρχή τζόγου της Νέας Υόρκης (NYSGC).

Ο Carter κατηγορείται παράλληλα για μετάδοση ψευδών πληροφοριών και απάτης, καθώς η ανάλυση των ουσιών έδειξε πως αυτές δεν ήταν τελικά επικίνδυνες. Η ιστορία, όμως δεν ξεκινά εκεί. Ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με απειλές προς την ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο άτομο έχει κόντρα με την υπηρεσία ήδη από το 1976, όταν ασχολούνταν επαγγελματικά με τον χώρο των ιπποδρομιών.

Η κόντρα του Carter με την NYSGC

Την περίοδο εκείνη η άδειά του Carter είχε ανακληθεί από την επιτροπή προσωρινά, καθώς υπήρχαν καταγγελίες που ανέφεραν πως έκανε παρατυπίες. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν κατέγραψε επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να επιστραφεί η άδειά του. Ωστόσο, φαίνεται πως ο ίδιος δεν συγχώρησε ποτέ την επιτροπή για το γεγονός αυτό.

Το 2018 ξεκίνησε να πραγματοποιεί τηλεφωνικές απειλές προς την υπηρεσία, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε και τον Φεβρουάριο του 2021. Στα μηνύματα αυτά φαίνεται να γίνονται αναφορές σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς το 2017, το οποίο έγινε στο Λας Βέγκας, σε μια υπαίθρια συναυλία στο ξενοδοχείο και καζίνο MGM.

Ένα συγκεκριμένο μήνυμα για παράδειγμα ανέφερε πως ο δράστης των πυροβολισμών αστόχησε εκείνη την ημέρα και πως θα έπρεπε να έχει σκοτώσει τους υπεύθυνους της NYSGC. Τους αποκαλεί επίσης εγκληματίες, κακούς και ανέντιμους, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονταν στη θέση των αθώων που είχαν χάσει τη ζωή τους στο περιστατικό.

Οι επιστολές και οι απειλές

Μετά τα τηλεφωνικά μηνύματα ακολούθησαν επιστολές που περιείχαν διάφορες ουσίες. Αυτό συνέβη τουλάχιστον σε 4 καταγεγραμμένες περιπτώσεις μεταξύ του 2019 και του 2021. Η χημική ανάλυση των υλικών έδειξε πως τελικά οι ουσίες δεν ήταν επικίνδυνες. Συγκεκριμένα βρέθηκαν σπόροι για πουλιά, χώμα, ένας συνδετήρας, τρίχες, ζάχαρη άχνη, κονιορτοποιημένος σοβάς και πούδρα.

Αυτό που πιθανότατα να μην γνώριζε ο Brent Carter είναι πως η αποστολή έστω και αυτών των ακίνδυνων ουσιών αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα τις Η.Π.Α. Όπως ανέφερε μάλιστα ο ίδιος, δεν πίστευε πως έκανε κάτι παράνομο. Ωστόσο, η τελευταία επιστολή που περιέχει την πούδρα, εστάλη από τον Carter αφού είχαν έρθει σε επικοινωνία οι Αρχές για την τις προηγούμενες αποστολές.

Ο Carter αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη, έως 3 έτη περιοριστικών μέτρων μετά την αποφυλάκισή του και πρόστιμο έως $250.000.

Ποιος είναι ο Brent Carter

Ο Brent Carter είναι πολύ γνωστός στον χώρο του πόκερ. Το 1991 και το 1994 κατέκτησε την πρώτη θέση στο World Series of Poker σε τουρνουά $1.500 No-Limit Hold’em και $1.500 Limit Omaha αντίστοιχα. Η μεγαλύτερή του χρηματική επιτυχία ήρθε το 1995, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο κεντρικό τουρνουά του WSOP.

Αυτό του εξασφάλισε κέρδη $302.000. Συνολικά στη καριέρα του τα κέρδη του υπολογίζονται στα επίπεδα των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με το πόκερ από το 1986. Από το 2015 δεν φαίνεται να έχει κερδίσει, ωστόσο, κάποια διακριση..

Πηγή

Μάθε πρώτος όλα τα νέα

Γράψου στο newsletter μας και ενημερώσουμε πρώτος για τα νέα του χώρου.