Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος

Καθώς μεγαλώνουμε, στο σχολείο πρέπει να οραματιστούμε το μέλλον μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να εισαχθούμε σε κάποια σχολή και ποια θα είναι αυτή. Πολλές φορές είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις διάφορες μελέτες που διεξάγονται από τα μεγάλα πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς οργανισμούς αναφορικά με τα πιο επικερδή και περιζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος. Παρακάτω θα γίνει αναφορά σε μερικά από αυτά τα επαγγέλματα. Επαγγέλματα του μέλλοντος

Ελεγκτές διασφάλισης ποιότητας λογισμικών

Η διασφάλιση της ποιότητας ενός λογισμικού είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται κατά την ανάπτυξη και συντήρηση ενός λογισμικού προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία του. Αυτός ο έλεγχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους κλάδους όπου διακυβεύονται χρήματα, όπως τα τυχερά παιχνίδια και τα στοιχήματα.

Οι ελεγκτές αυτοί απασχολούνται σε μεγάλο βαθμό από εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού για καζίνο και στοιχηματικές εταιρείες καθώς οι εταιρείες αυτές πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές προκειμένου να αδειοδοτηθούν και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους. Ένα από αυτά τα αξιόπιστα λογισμικά χρησιμοποιείται για το στοίχημα ποδοσφαίρου στην betsson. Καθώς η ακεραιότητα των λογισμικών θα είναι πάντα σημαντική, αναμένεται αύξηση στη ζήτηση των επαγγελματιών διασφάλισης ποιότητας λογισμικών.

Γεωπόνοι με εξειδίκευση στη βελτίωση του εδάφους και των καλλιεργειών

Συνεχώς ακούμε γύρω μας για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Μία από αυτές σχετίζεται με την ανεπάρκεια τροφίμων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η αναπροσαρμογή των καλλιεργητικών μεθόδων αλλά και η ανάπτυξη μεθόδων βελτίωσης του εδάφους. Η γεωπονική τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό και η χρήση της αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ιατρικό προσωπικό

Γνωρίζουμε ότι το προσδόκιμο ζωής ολοένα και αυξάνεται στον κόσμο χάρις στην τεχνολογία και την πρόοδο της ιατρικής. Έτσι, καθώς οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, μεγαλώνει η ανάγκη για περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να υποστηρίξουν την τρίτη ηλικία που συνεχώς αυξάνεται σε πληθυσμό.

Μηχανικοί με εξειδίκευση στη ρομποτική

Γενικά είναι γνωστό ότι οι μηχανικοί είναι ένα περιζήτητο επάγγελμα και ιδιαίτερα όσοι είναι εξειδικευμένοι σε ένα κομμάτι που σχετίζεται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των λογισμικών. Αυτό συμβαίνει διότι χρησιμοποιούνται σε πολλούς κλάδους όπως είναι τα logistics, οι αυτοματισμοί, η βιοϊατρική και άλλα. Αυτή η τάση αναμένεται όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί τα προσεχή χρόνια.

Ειδικοί μάρκετινγκ και έρευνας αγοράς

Κάθε εταιρεία γνωρίζει ότι προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της θα πρέπει να προσφέρει τα κατάλληλα προϊόντα/υπηρεσίες στους πελάτες της. Για να το κάνει αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι ανάγκες τους. Αυτό γίνεται μέσω της έρευνας αγοράς και της ανάλυσης των μεγάλων δεδομένων (big data). Ιδιαίτερα τώρα που η χρήση του διαδικτύου μάς προσφέρει πάρα πολλές πληροφορίες, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι σε θέση να ερμηνεύσουν όλα αυτά τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Λογιστές

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτό το επάγγελμα καθώς ήταν και θα είναι ένα από τα πιο απαραίτητα επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου. Είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ιδιώτες όλοι χρειάζονται κάποιον που ξέρει να τους συμβουλεύσει για τις αλλαγές τις νομοθεσίας στον οικονομικό κλάδο.

Πηγή

Μάθε πρώτος όλα τα νέα

Γράψου στο newsletter μας και ενημερώσουμε πρώτος για τα νέα του χώρου.