Πως ο Dan Bilzerian έχασε 50 εκατομμύρια σε έναν χρόνο

Πως ο Dan Bilzerian έχασε 50 εκατομμύρια σε έναν χρόνο

07/01/2021 0 By GAM

[ad_1]

Πως ο Dan Bilzerian έχασε 50 εκατομμύρια σε έναν χρόνο

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Αυτή η έκφραση φαίνεται να χαρακτηρίζει απόλυτα τη ζωή του Dan Bilzerian. Πρόκειται για μια διάσημη προσωπικότητα με αρκετά ταλέντα και μεγάλη αγάπη για την πολυτελή ζωή, που απασχολεί τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη θετικά και αρνητικά με τη ζωή και το lifestyle του.

Ποιος είναι ο Dan Bilzerian

Ο Dan Bilzerian είναι ένας Αμερικανός εκατομμυριούχος. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας Ignite, η οποία ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία προϊόντων κάνναβης με CBD, βότκας και άλλων προϊόντων.

Είναι παράλληλα πολύ δημοφιλής influencer στο Instagram με περισσότερους από 33 εκατομμύρια ακόλουθους. Στις τυπικές του δημοσιεύσεις τον βλέπουμε να παρουσιάζει την πολυτελή ζωή του, με φωτογραφίες που χαρακτηρίζονται από «φιγούρα και υπερβολή».

Μπορεί να τον δει κανείς περιστοιχισμένο από μοντέλα, ακριβά αντικείμενα, μετρητά, όπλα κλπ. Τέλος είναι γνωστός και στον χώρο του πόκερ. Όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει κερδίσει παίζοντας πόκερ πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται με νίκες σε μεγάλα τουρνουά. Είναι άλλωστε πολλοί οι επαγγελματίες παίκτες που τον χαρακτηρίζουν «ερασιτέχνη», θεωρώντας πως για άλλη μια φορά κάνει «φιγούρα».

Πως να καταφέρεις να χάσεις 50 εκατομμύρια σε χρόνο ρεκόρ

Από το καλοκαίρι του 2020 και μετά ο Dan Bilzerian εμφανίζεται συχνά σε ειδήσεις και άρθρα στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Η εταιρία του Ignite φαίνεται πως το 2019 έχασε 50 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που οι συνολικές της πωλήσεις δεν ξεπέρασαν τα 600.000 δολάρια. Η απόλυση μάλιστα του προέδρου της εταιρίας Curtis Heffernan άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Ο Heffernan κατηγόρησε τον Bilzerian για κατασπατάληση των χρημάτων της εταιρίας με σκοπό να έχει την πολυτελή ζωή που απολαμβάνει και δημοσιοποιεί. Ο Heffernan αποκάλυψε πως ο πρώην εργοδότης του χρησιμοποίησε τα χρήματα δανείων και επενδυτών της εταιρίας για προσωπικές του αλόγιστες δαπάνες, φέρνοντας την εταιρία στο χείλος της καταστροφής. Ανάμεσα στα άσκοπά έξοδα ήταν η ενοικίαση μιας πολυτελούς βίλλας έναντι 200.000 δολαρίων τον μήνα, η αγορά ακριβών αυτοκινήτων, η ενοικίαση τζετ, πολυάριθμα πανάκριβα πάρτι, μετακινήσεις και πολυτελείς διαμονές και διακοπές ανά τον κόσμο κλπ.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει πάντα και φωτιά;

Ο Dan Bilzerian έχει αμφισβητήσει όλες αυτές τις κατηγορίες και βρίσκεται στα δικαστήρια με τον πρώην συνεργάτη του. Ωστόσο, είναι γεγονός πως άλλοι 2 πρόεδροι έχουν περάσει μέσα σε λίγους μήνες από την εταιρία με πολύ σύντομο πέρασμα από αυτή. Είναι γεγονός πως η εταιρία δεν τα πηγαίνει καλά, είτε αυτό έχει να κάνει με τις σπατάλες του Bilzerian είτε όχι. Παράλληλα, από το καλοκαίρι και μετά οι αναρτήσεις του Dan στο Instagram με πρόσφατες φωτογραφίες ξαφνικά σταμάτησαν, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαμε έναν «βομβαρδισμό» αναρτήσεων. Η μόνη δημοσίευση μετά το καλοκαίρι έγινε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, με τον Dan Bilzerian απλά να δίνει τις ευχές του για το 2021. Πάντως ο ίδιος έχει δώσει μια ερμηνεία για το γεγονός αυτό, αναφέροντας πως αυτή την περίοδο γράφει την αυτοβιογραφία του και συνεπώς επιθυμεί να είναι απόλυτα ήρεμος προκειμένου να την ολοκληρώσει.

Οι κατηγορίες για κακομεταχείριση των γυναικών

Παράλληλα με το θέμα της Ignite, ξέσπασε και ένα ακόμη θέμα στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ που αφορά τον Dan Bilzerian και τη σχέση του με το γυναικείο φύλο. Ο Dan Bilzerian πριν από λίγο καιρό έγινε πρέσβης του GGPoker και μέσα από αναρτήσεις στο Twitter ξέσπασε ένας πόλεμος με τη Vanessa Kade, γνωστή παίκτρια του πόκερ από τον Καναδά. Η Vanessa Kade κατηγόρησε στην ουσία τον Dan Bilzerian για σεξιστική συμπεριφορά για να λάβει δημόσια προσβολές από τον ίδιο. Ακολούθησε μια σειρά από σχόλια και άλλων γυναικών του χώρου του πόκερ κατά του Dan Bilzerian και τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά. Είναι επίσης γεγονός πως στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί από γνωστά μοντέλα για βίαιη συμπεριφορά, κατηγορίες που στη συνέχεια αποσύρθηκαν.

Ο χαρακτήρας του Dan Bilzerian και ο πατέρας του

Ο Dan Bilzerian δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την πολυτέλεια και για τα χρήματα. Aπό τα χέρια του πέρασαν πολλά εκατομμύρια και πιθανότατα τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από τον πατέρα του. Ο Paul Bilzerian υπήρξε επιχειρηματίας, ειδικός σε εξαγορές επιχειρήσεων, που τη δεκαετία του ΄80 καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα και χρέη προς την εφορία. Πέρασε κάποιο διάστημα της ζωής του στη φυλακή, όμως φαίνεται πως κατάφερε να βάλει στην άκρη πολλά εκατομμύρια, πολλά από τα οποία ήρθαν μετέπειτα στην κατοχή του γιού του Dan. Κάπως έτσι, αξιοποιώντας ή σπαταλώντας τα χρήματα αυτά έγινε γνωστός ο Dan Bilzerian.

Τα επόμενα βήματα του Dan

Ο Dan αναμένεται κάποια στιγμή να σπάσει τη σιωπή του. Άλλωστε το να παραμένει σιωπηλός δεν ήταν ποτέ ένα από τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο ίδιος, κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του την οποία υπολογίζει πως θα διαθέσει εμπορικά σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Εφόσον καταφέρει κάτι τέτοιο, σίγουρα θα βρει αρκετά χρήματα για να σώσει οικονομικά την εταιρία του και να συνεχίσει την «απαιτητική» ζωή του. Μήπως, όμως, πρόκειται για άλλο ένα ψέμα ή μπλόφα αν χρησιμοποιήσουμε όρους του πόκερ, όπως τον κατηγορούν πολλοί;

[ad_2]

Πηγή