Hellmuth Vs Negreanu: Η μεγάλη ανατροπή στην τεράστια αναμέτρηση (παρτίδες)

Hellmuth Vs Negreanu: Η μεγάλη ανατροπή στην τεράστια αναμέτρηση (παρτίδες)

05/05/2021 0 By GAM

[ad_1]

Η πολυαναμενώμενη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο μεγάλες μορφές του παγκόσμιου πόκερ, στον Phil Hellmuth και στον Daniel Negreanu ολοκληρώθηκε την Πρωταπριλιά και όσοι περίμεναν να την παρακολουθήσουν δεν έμειναν διόλου δυσαρεστημένοι.

Η αναμέτρηση μεταδόθηκε από την πλατφόρμα live μεταδόσεων πόκερ, PokerGo, με την ονομασία High Stakes Duel. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου, όμως τελικά αναβλήθηκε για δύο εβδομάδες.

Η αναμέτρηση διήρκεσε συνολικά 6 ώρες, με τους δύο παίκτες να ξεκινούν με $50.000 έκαστος.

Σε κάποιο σημείο, ο Negreanu είχε ισχυρό προβάδισμα και είχε εκτοξεύσει το stack του στα $95.000, ενώ ο Hellmuth είχε μείνει με μόλις $5.000. Η δράση ήταν συναρπαστική και οι μάρκες άλλαξαν αρκετές φορές χέρια. Στο τέλος, νικητής της μεγάλης αναμέτρησης αναδείχτηκε θριαμβευτικά ο Phil Hellmuth μετά από μια συγκλονιστική ανατροπή.

♠ Τα δεδομένα της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ήταν Sit&Go NLHE με blinds των 50/100.  Με τρεις νίκες κόντρα στον Antonio Esfandiari, o Phil Hellmuth  είχε κερδίσει νωρίτερα $350.000 στο High Stake Duel, όμως ο Negreanu δεν έδειχνε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το επίτευγμα του αντιπάλου του.

Στο δεύτερο μόλις χέρι της αναμέτρησης με τον Νegreanu ο Hellmuth απέφυγε μια πολύ πιθανή καταστροφή, πηγαίνοντας τελικά πάσο με KQ, ενώ ο Negreanu είχε άσσους.

Τα πράγματα, ωστόσο, στη συνέχεια δεν πήγαν τόσο καλά για τον ίδιο, ο οποίος σε κάποιο σημείο βρέθηκε με μόλις $5.000, ενώ ο Negreanu είχε εκτοξεύσει το stack του στα $95.000.

Ο Hellmuth δεν παραιτήθηκε και από αυτό το σημείο κατάφερε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή.

Το μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρώθηκε έξι ώρες αργότερα με την κυριαρχία του Hellmuth.

Σε μία από τις κρισιμότερες παρτίδες ο Hellmuth κράταγε, ενώ αντίστοιχα ο Negreanu είχε. Στο Flop ανοίχτηκαν στο Turn στη συνέχεια και τέλος στο River. Η προσπάθεια του Negreanu για flush και straight απέτυχε παταγωδώς, κάτι που έδωσε στον Hellmuth 50.000$ στο συγκεκριμένο χέρι.

 Στις 5 Μαΐου η δεύτερη αναμέτρηση

Παρότι ο Negreanu υπέστη διπλή ήττα, χρηματική και επικοινωνιακή, δείχνει αποφασισμένος να επανέλθει σε μια δεύτερη αναμέτρηση των δύο ανδρών, η οποία έχει προγραμματιστεί ήδη για τις 5 Μαΐου. Αυτό μάλιστα το δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναμέτρησης, την ώρα ακριβώς που έδινε τα συγχαρητήριά του στον αντίπαλό του.

Στη νέα αναμέτρηση οι δύο αντίπαλοι θα μπουν στο παιχνίδι με $100.000. Ο Negreanu έχει ομολογήσει δημοσίως πως σε περίπτωση που θα χάσει, θα ξαναζητήσει νέα αναμέτρηση και πως θα το ξανακάνει εάν στη συνέχεια χάσει ξανά. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας υπόψη πως σε κάθε αναμέτρηση έχουμε μεγαλύτερο buy-in, το συνολικό ποσό του επάθλου είναι δυνατό να φτάσει έως τα 12,8 εκατομμύρια δολάρια, στην περίπτωση πραγματοποίησης 8 αναμετρήσεων.

♣ Τελικά ποιος είναι το φαβορί;

Πριν την πραγματοποίηση του πρώτου αγώνα, τα δεδομένα ήταν υπέρ του Negreanu, με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες να προσφέρουν απόδοση 1,61 κάτι που ανάγεται ουσιαστικά σε 62% πιθανότητα επικράτησης. Συνεπώς ο Kid Poker ήταν το ισχυρό φαβορί, με την απόδοση για τη νίκη του Hellmuth να βρίσκεται στα επίπεδα του 2,36.

Παρά την επική ανατροπή πάντως του Hellmuth στην πρώτη αναμέτρηση, ο Negreanu συνεχίζει να θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά πλέον τη δεύτερη αναμέτρηση, εμφανίζεται ως ακόμη πιο ισχυρό φαβορί, με στοιχηματική απόδοση 1,59 και με τον Hellmuth αντίστοιχα στο 2,49.

Ο Negreanu συνεχίζει τις αισιόδοξες δηλώσεις του, αναφέροντας μεταξύ άλλων στα κοινωνικά δίκτυα πως στην επόμενη αναμέτρηση θα δούμε μια «απόλυτα σφαγιαστική νίκη» του ίδιου κόντρα στον Hellmuth.

 Τι θα δούμε στις 5 Μαΐου, στη δεύτερη αναμέτρηση

Το τι τελικά θα γίνει, θα το δούμε στις 5 Μαΐου στο τραπέζι του πόκερ. Η μετάδοση θα γίνει ζωντανά μέσω διαδικτύου στους συνδρομητές της πλατφόρμας του PokerGo. Περίπου 30 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα υπάρχει ένα pre-game σόου με συνεντεύξεις των δύο παικτών.

Ο ηττημένος της αναμέτρησης θα έχει στη διάθεσή του 3 ημέρες προκειμένου να ζητήσει νέα αναμέτρηση, ενώ εφόσον ο Hellmuth κερδίσει τη 2η και την 3η αναμέτρηση, θα έχει το δικαίωμα να σταματήσει και να ζητήσει την εξαργύρωση των κερδών του.
[ad_2]

Πηγή