Ακρόαση του Προέδρου της Ε.Ε.Ε.Π. κ. Δημητρίου Ντζανάτου και συζήτηση επί των Εκθέσεων Πεπραγμένων ετών 2019 και 2020 στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Σήμερα την 10.02.2021, ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κ. Δημήτριος Ντζανάτος, παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις Εκθέσεις Πεπραγμένων των ετών 2019 και 2020, που είχαν διαβιβαστεί τον Μάρτιο του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη του χώρου των τυχερών παιγνίων για τα έτη από το 2009 έως και το 2021, από τα οποία προέκυψαν οι αδιαμφισβήτητες τάσεις περιορισμού των επίγειων τυχερών παιγνίων και εκθετικής ανάπτυξης των διαδικτυακών.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ αναφέρθηκε, επίσης, επιγραμματικά σε δράσεις που αναπτύχθηκαν στο 2021 και σε στοχεύσεις για το άμεσο μέλλον.

Από το σύνολο σχεδόν των μελών της Επιτροπής τέθηκαν ουσιώδη ερωτήματα και διατυπώθηκαν προβληματισμοί με κύριο περιεχόμενο τον περιορισμό των αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων των τυχερών παιγνίων και την ενίσχυση του εποπτικού και ελεγκτικού έργου της ΕΕΕΠ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ δήλωσε ότι με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού σχεδιάζεται να βελτιωθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων που επιφέρει η μη λελογισμένη συμμετοχή στα τυχερά παίγνια βάσει επιστημονικής προσέγγισης και αξιοποίησης του εγχώριου δυναμικού και της διεθνούς εμπειρίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, υπογράμμισε επίσης ότι θα ενισχύει τον εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο της Αρχής προωθώντας μια σειρά αλλαγών μέσω της χρήσης των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών και της πιο αποτελεσματικής τεχνογνωσίας με σκοπό την αντικατάσταση των αναχρονιστικών ελεγκτικών πρακτικών όπως ξεκίνησε να πραγματοποιείται στον έλεγχο των καζίνο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για περαιτέρω πληροφόρηση και εξέταση προτάσεων.

Για να δείτε τις Εκθέσεις Πεπραγμένων της Ε.Ε.Ε.Π. για τα έτη 2019 και 2020 πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε ολόκληρo το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Πηγή

Μάθε πρώτος όλα τα νέα

Γράψου στο newsletter μας και ενημερώσουμε πρώτος για τα νέα του χώρου.