Ανοίγουν χωρίς παιδικά πάρτι οι παιδότοποι

Ανοίγουν χωρίς παιδικά πάρτι οι παιδότοποι

29/05/2021 0 By GAM

[ad_1]


Από την 1η Ιουνίου, επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τηρουμένου του πρωτοκόλλου που ισχύει για τους χώρους εστίασης, χωρίς τη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. πάρτι παιδικών γενεθλίων, κτλ).

Με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου 27 Μαΐου 2021 στο πλαίσιο της στρατηγικής επανεκκίνησης της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων, από τις 16 Ιουνίου και στη βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου, επιτρέπεται η διενέργεια παιδικών πάρτι σε παιδότοπους, λούνα παρκ και θεματικά πάρκα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους εσωτερικούς χώρους είναι η προσκόμιση SafePass από όλα τα άτομα 12 ετών και άνω. Την ίδια ημέρα, από τις 17 Ιουνίου 2021, επιτρέπεται και η λειτουργία καλοκαιρινών σχολείων και παιδικών κατασκηνώσεων.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την απαγόρευση διεξαγωγής παιδικών πάρτι σε θεματικά πάρκα και παιδότοπους μέχρι τις 16 Ιουνίου προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Συνδέσμου Θεματικών Πάρκων και Πάρκων Αναψυχής. Αρκετά από τα μέλη του Συνδέσμου λειτουργούν αποκλειστικά με εκδηλώσεις παιδικών πάρτι και αυτό το μέτρο είναι καταστροφικό και μη βιώσιμο γι’ αυτούς.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα νέα μέτρα στερούνται λογικής και είναι απαράδεκτα. Με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας θέτουν ορισμένα ζητήματα. Διερωτώνται πώς γίνεται να έχει επιτραπεί η λειτουργία παιδότοπων και θεματικών πάρκων όπου η επαφή των παιδιών μέσα στα παιχνίδια είναι αναπόφευκτη, και να μην επιτρέπεται έστω και με περιορισμούς η διεξαγωγή εκδηλώσεων ή παιδικών πάρτι, όπου η πλειονότητα των παιδιών σε κάθε πάρτι είναι από την ίδια τάξη. Περαιτέρω, διερωτώνται πώς γίνεται να έχει επιτραπεί η λειτουργία εξωτερικών δημοσίων πάρκων και παιδότοπων όπου κανένα πρωτόκολλο δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω μη επιτήρησης και να παρατηρείται συνωστισμός από παιδιά διαφόρων ηλικιακών ομάδων και σχολείων. Εύλογη είναι και η απορία πώς γίνεται να έχει επιτραπεί η διεξαγωγή βαφτίσεων ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, τα οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπα με ένα παιδικό πάρτι όπου η παρουσία παιδιών είναι μεγάλη, ενώ καταθέτουν ακόμα το ερώτημα πώς γίνεται να έχει επιτραπεί η διεξαγωγή cocktail party 250 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Σύνδεσμος απαιτεί όπως άμεσα ισχύσουν τα ίδια μέτρα για τα μέλη του όπως συμβαίνει με τους γάμους και τις βαφτίσεις.

Σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας μας αναφέρθηκε ότι η απόφαση Κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά μέχρι και τις 16 Ιουνίου. Τονίστηκε ότι τα παιδικά πάρτι περιλαμβάνουν τους φίλους του παιδιού, αλλά και συγγενείς. Επομένως, συγκεντρώνονται στα πάρτι άτομα που ανήκουν σε διαφορετικά cluster και σε περίπτωση κρούσματος, υπάρχει κίνδυνος διασποράς σε άλλα σχολεία, ακόμα και από διαφορετική επαρχία.

Άγγελος Νικολάου

[ad_2]

Πηγή