Εταιρείες παιχνιδιών παίρνουν θέση ενάντια της βίας σε Ασιάτες έπειτα από μαζικούς πυροβολισμούς

Εταιρείες παιχνιδιών παίρνουν θέση ενάντια της βίας σε Ασιάτες έπειτα από μαζικούς πυροβολισμούς

19/03/2021 0 By GAM

[ad_1]

Tην Τετάρτη πολλές εταιρείες της gaming βιομηχανίας εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις κοινότητες των Αμερικανοασιατών, έπειτα από μια σειρά δολοφονιών στην Ατλάντα της Georgia την Τρίτη το βράδυ.

Με πληροφορίες από το PC Gamer, αρκετές εταιρείες παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Microsoft, Ubisoft, Bandai Namco και Bungie, εξέφρασαν την υποστήριξη τους με το hashtag #StopAsianHate στο Twitter. H Sony και η Bungie έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν χρήματα σε οργανισμούς που εργάζονται προσπαθώντας να κάνουν τη διαφορά.

Ο φερόμενος σκοπευτής στόχευσε τρία ιαματικά λουτρά και σκότωσε οκτώ άτομα: επτά από αυτές γυναίκες και έξι ασιατικής καταγωγής, σύμφωνα με το The Atlanta Journal-Constitution. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε αναφέρει για «φαύλα εγκλήματα μίσους εναντίον Αμερικανών Ασιατών που δέχτηκαν επίθεση, παρενόχληση, κατηγορίες και υπήρξαν αποδιοπομπαίοι τράγοι» κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού, την οποία ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ ανέφερε συχνά ως «κινεζικός ιός».

Σύμφωνα με την ομάδα Stop AAPI Hate, η οποία ιδρύθηκε το 2020 για να παρακολουθεί τα περιστατικά μίσους εναντίον Αμερικανοασιατών, σημειώθηκε άνοδος στα εγκλήματα μίσους σε μεγάλες πόλεις κατά 150% από το 2019.
[ad_2]

Πηγή