Ο διευθυντής IT έκλεψε πάνω από 800.000 λίρες από την NHS trust

Ο διευθυντής IT έκλεψε πάνω από 800.000 λίρες από την NHS trust

02/06/2021 0 By GAM

[ad_1]

Ένοχος κρίθηκε ένας πρώην διευθυντής IT στο Mid Essex Hospital Trust (MEHT), για δύο κατηγορίες απάτης με ψευδή εκπροσώπηση και δύο κατηγορίες για εξαπάτηση των δημόσιων εσόδων και εξαπάτηση του NHS που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο λίρες.

διευθυντής IT NHS

Το MEHT, το οποίο έλεγχε νοσοκομεία στο Braintree, στο Chelmsford και στο Morden, έχει τώρα συγχωνευθεί στο Mid and South Essex NHS Foundation Trust. Ο Barry Stannard, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενοποιημένων επικοινωνιών στον οργανισμό, εξαπάτησε τον οργανισμό και έκλεψε £ 806.229,80.

Το Chelmsford Crown Court ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πώς ο Stannard, ο οποίος ως ανώτερος διευθυντής του συγκροτήματος 8B ήταν σε πολύ αξιόπιστη θέση εντός της δομής NHS, υπέβαλε έντυπο δήλωσης συμφερόντων «nil return» στο MEHT, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούσε ως διευθυντής δύο εταιρειών που έλαβαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μεταξύ 2012 και 2019.

Αυτές οι εταιρείες υπέβαλαν εκατοντάδες τιμολόγια στο MEHT, όλα για μέτρια ποσά, πράγμα που σήμαινε ότι ο Stannard εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την πληρωμή από τον προϋπολογισμό IT του οργανισμού χωρίς να ελέγχεται από κάποιον.

διευθυντής IT NHS

Ο Stannard χρέωνε επίσης ΦΠΑ στα τιμολόγια, τα οποία δεν διαβίβασε ποτέ στην HM Revenue & Customs και τα οποία αντιπροσώπευαν 132.000 £ από τα συνολικά κέρδη. Ο αριθμός μητρώου ΦΠΑ που αναφέρεται σε ορισμένα από τα τιμολόγια παραποιήθηκε, αν και σχετίζεται με νόμιμη εταιρεία.

Οι υποψίες κινήθηκαν αρχικά ότι το MEHT πραγματοποίησε μια δοκιμή αντιστοίχισης δεδομένων στα αρχεία μισθοδοσίας και πληρωτέων λογαριασμών, μαζί με τα αρχεία της εταιρείας House.

Το NHSCFA εκτιμά ότι το NHS έχασε πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες από απάτες κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018-19, εξαντλώντας τα κεφάλαια της υπηρεσίας υγείας και επηρεάζοντας τη φροντίδα των ασθενών.

Άλλα πρόσφατα περιστατικά απάτης που χειρίζεται η μονάδα περιλαμβάνουν την επιτυχή δίωξη ενός ατόμου που διοχέτευσε κλεμμένες επιταγές στον τραπεζικό του λογαριασμό και υπέβαλε ψευδείς αξιώσεις για υπερβολικές ώρες εργασίας, τις οποίες μετά χρησιμοποιούσε για να παίζει τυχερά παιχνίδια.

[ad_2]

Πηγή