Πρακτορεία ΟΠΑΠ – Που και πως λειτουργούν

Πρακτορεία ΟΠΑΠ – Που και πως λειτουργούν

02/02/2021 0 By GAM

[ad_1]

Μετά από πολύμηνο λουκέτο, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις «κίτρινες» περιοχές της χώρας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Ανέβασαν επιτέλους τα ρολά τους τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ύστερα από πολύμηνο λουκέτο, έπειτα από απόφαση των κυβερνητικών αρχών.

Έτσι, τα πρακτορεία που εδρεύουν στις «κίτρινες» περιοχές του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας της χώρας, έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, με τους παίκτες των τυχερών παιγνίων να βρίσκουν και πάλι την ευκαιρία να «μελετήσουν» το πώς θα αυξήσουν, με την εύνοια της τύχης, το εισόδημά τους ή θα χάσουν τις «επενδύσεις» τους.

Τι ισχύει για την Αττική

Με την περιφερειακή κοινότητα Αττικής να έχει χαρακτηριστεί πλέον «κόκκινη» περιοχή, τα πρακτορεία που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιφερειακή κοινότητα παραμένουν κλειστά.

Επειδή όμως, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, τα νησιά που ανήκουν στην περιφερειακή κοινότητα Αττικής δεν ανήκουν στις «κόκκινες» περιοχές, δεν αποκλείεται οι κάτοικοι των εν λόγω νησιών να μπορούν να «δοκιμάσουν την τύχη τους».

Η λειτουργία των πρακτορείων στις περιοχές που είναι ανοιχτά

Η λειτουργία των πρακτορείων επιτράπηκε στις λεγόμενες «κίτρινες» περιοχές της χώρας, με τήρηση ωστόσο αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και με προκαθορισμένα ραντεβού.

Οι οδηγίες λειτουργίας προβλέπουν τα εξής:

  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων καθώς και τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στο ταμείο.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση σε έγχαρτη μορφή ή με ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
  • Απολύμανση των επιφανειών των καταστημάτων κατά την εναλλαγή πελατών και συχνός καθαρισμός των πάγκων ενώ προβλέπονται αντισηπτικά σκευάσματα με αλκοόλη της τάξης του 70%.

Επίσης, θα πρέπει να ακολουθούνται και οι εξής οδηγίες λειτουργίας:

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των χώρων: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Τοποθέτηση πετασμάτων διαφανών ή μη, μεταξύ των θέσεων των παικτών στα παιγνιομηχανήματα.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ PLAY θα παραμείνουν κλειστά.

[ad_2]

Πηγή