Τα πιο διάσημα πάρκα ψυχαγωγίας. Η ιστορία της ανάπτυξης των λούνα παρκ

Τα πιο διάσημα πάρκα ψυχαγωγίας. Η ιστορία της ανάπτυξης των λούνα παρκ

02/02/2021 0 By GAM

Η ιστορία της ανάπτυξης λούνα παρκ

Λόγω των καταστροφών που έφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η ανάπτυξη της βιομηχανίας διασκέδασης έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πραγματική ανακάλυψη είναι η κατασκευή ενός πάρκου για οικογενειακές διακοπές, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και με χρήματα από την Walt Disney. Το 1955, επένδυσε 100.000 $ σε αυτό. Όμως, οι επιχειρηματικοί εταίροι θεωρούν ότι η ιδέα της Disney είναι ουτοπία και ο πλοίαρχος πρέπει να δεσμεύσει όλα τα μερίδιά του για την κατασκευή της πρώτης Disneyland στο Anaheim (Καλιφόρνια). Τα 17 εκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στη βιομηχανία ψυχαγωγίας όχι μόνο απέδωσαν, αλλά έφεραν επίσης κολοσσιαίο εισόδημα. Η ιδέα του πάρκου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγική γη των διάσημων κινούμενων σχεδίων.

Η δημοτικότητα του πρώτου πάρκου της Disney ενέπνευσε την κατασκευή παρόμοιων πάρκων σε ολόκληρη την Αμερική. Το Six Flags Over Texas Park, αφιερωμένο στην αμερικανική ιστορία, εμφανίζεται στο Άρλινγκτον. Το εξοχικό στιλ “Opryland” είναι υπό κατασκευή στο Νάσβιλ του Τενεσί. Στο New Jersey, τα πάρκα Big Adventure και Lion Country Safari συνδυάζουν αξιοθέατα με έναν ανοιχτό ζωολογικό κήπο όπου τα ζώα διατηρούνται σε φυσικές συνθήκες.

Ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος υστερεί πολύ στον αριθμό των πάρκων ψυχαγωγίας που κατασκευάζονται. Στην Ευρώπη και την Ασία, μεγάλα κέντρα διασκέδασης εμφανίστηκαν μόνο τις επόμενες δεκαετίες.

Ανάμεσα στα πιο διάσημα είναι το Disneyland Paris που χτίστηκε το 1992 και το πάρκο ψυχαγωγίας στη Σεούλ (Κορέα) “Lot World”. Το τελευταίο αναφέρεται στο βιβλίο Guinness ως το μεγαλύτερο εσωτερικό πάρκο στον κόσμο (συνολική έκταση άνω των 7560 εκταρίων).

Τα λούνα παρκ είναι πολύ δημοφιλή. Σύμφωνα με το “Business Journal”, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 170 εκατομμύρια άνθρωποι τους επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, το συνολικό εισόδημα τέτοιων πάρκων υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Το 2006, υπήρχαν περίπου 700 πάρκα ψυχαγωγίας στη Ρωσία, τα οποία απέφεραν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Πρότυπες περιοχές λούνα παρκ

Ακραία ζώνη

Υπάρχουν αξιοθέατα που προσελκύουν άτομα ενεργού τρόπου ζωής που θέλουν να «γαργαλήσουν τα νεύρα τους». Κατά κανόνα, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν επιτρέπονται στις βόλτες στην ακραία ζώνη. Αυτά τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

  • Free Fall Tower – ένας ψηλός πύργος στον οποίο ο δακτύλιος είναι κολλημένος με θέσεις για τους επιβάτες που φτάνουν σε ύψος, 30 μέτρων, και στη συνέχεια πέφτει ελεύθερος του δακτυλίου, όπου αρχίζουν να λειτουργούν κορδόνια – κορδόνια απορρόφησης κραδασμών που επιβραδύνουν τις κινήσεις. Το αξιοθέατο προορίζεται για ενήλικες και παιδιά. Περιορισμοί: από 120 cm και όχι περισσότερο από 100 kg. Δεν συνιστάται η χρήση της έλξης για έγκυες γυναίκες, επισκέπτες που πάσχουν από ασθένειες της καρδιάς, της σπονδυλικής στήλης, νευρικό σύστημα και ο φόβος των υψών.
  • Roller Coaster (“Roller Coaster”)
  • Γίγαντας swing (με αποτέλεσμα την έλλειψη βαρύτητας)
  • Καταπέλτης (αξιοθέατο)
  • Μπουνγκι

Οικογενειακή ζώνη

Οι βόλτες στην οικογενειακή περιοχή είναι εξοπλισμένες με δομές σχεδιασμένες για να διασκεδάζουν τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Παραδείγματα παρόμοιων αξιοθέατων:

  • Hydrodrome (πισίνα με προφυλακτήρες)
  • Σειρά λήψεων με λέιζερ (ή συμβατικά)
  • Αλυσίδα καρουσέλ

Παιδική περιοχή

Αυτή η περιοχή προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά 6-14 ετών. Οι κύριοι τύποι αξιοθέατων:

  • Hydrodrome (πισίνα με προφυλακτήρες)
  • Πνευματικός
  • Φουσκωτές διαφάνειες
  • Παιδικοί λαβύρινθοι παιχνιδιού

Τα ηλεκτρομηχανικά rocker προορίζονται για παιδιά κάτω των 6 ετών.

Σήμερα, η βιομηχανία ψυχαγωγίας έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν. Ήδη τον προηγούμενο αιώνα, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι είναι καλύτερο να διασκεδάσετε όχι στο σπίτι, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα. Ο 20ος αιώνας ήταν μια εποχή ανάπτυξης τέτοιων τόπων – εμφανίστηκαν σαν μανιτάρια μετά από βροχή.

Σήμερα, τα πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας επισκέπτονται τόσους πολλούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να αποτελούν μια ολόκληρη πόλη. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό ισχύει για τα πιο σημαντικά μεταξύ όλων αυτών των ιδρυμάτων – το Disney World στη Φλόριντα. Επιπλέον, χωρίζεται σε διάφορα θεματικά μέρη. Και άλλα πάρκα της Disney ταιριάζουν με το κύριο.

Αλλά θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι ολόκληρη η ψυχαγωγία δίνεται μόνο σε χαρακτήρες της Disney. Η γενέτειρα τέτοιων πάρκων είναι η Ευρώπη, η οποία έχει κάτι να δείξει στους θαυμαστές τρελών αξιοθέατων ή εκπληκτικών συνθέσεων. Και οι Ασιάτες δεν θέλουν να μείνουν πίσω – το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ έχουν τα δικά τους Disneylands και η Νότια Κορέα δημιούργησε το Everland. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τη Disney στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Walt Disney World. Αυτό το λούνα παρκ δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές στον κόσμο, αλλά και το μεγαλύτερο. Βρίσκεται στη Φλόριντα, 34 χιλιόμετρα από το Ορλάντο. Αυτό το μέρος ονομάζεται Lake Buena Vista και η συνολική έκταση του πάρκου είναι 121,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτό δεν είναι πλέον μόνο ένα μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά μια ολόκληρη πόλη παραμυθιού. Αποτελείται από τέσσερα θεματικά πάρκα και δύο ακόμη υδάτινα πάρκα. Η Disneyland διαθέτει 33 ξενοδοχεία, πολλά εστιατόρια και 5 γήπεδα γκολφ.

Αυτό το πάρκο άνοιξε την 1η Οκτωβρίου 1971, 5 χρόνια μετά το θάνατο της Walt Disney. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε ποτέ να μελετήσει την πιο μεγαλοπρεπή δημιουργία του. Μετά από όλα, η ανάπτυξη αυτού του πάρκου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της ζωής του θρυλικού εμψυχωτή, ο ίδιος επέλεξε για αυτούς τους σκοπούς τη γη κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα. Και η πρώτη Disneyland άνοιξε το 1955 στο Anaheim, κοντά στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, σχεδόν όλοι οι επισκέπτες του ζούσαν στα δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, και η πυκνοκατοικημένη ανατολή έμεινε χωρίς προσοδοφόρα διασκέδαση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιδέα της δημιουργίας ενός πάρκου στη Φλόριντα φαινόταν πολύ λογική, και επιπλέον, υπήρχαν πάντα πολλοί τουρίστες εκεί. Μέσω εταιρειών κελύφους και θυγατρικών, η Disney αγόρασε αρκετή γη και ανακοίνωσε σχέδια μεγάλο έργο… Δυστυχώς, δεν μπόρεσε ποτέ να δει τις ανακαλύψεις, πεθαμένος τον Δεκέμβριο του 1966. Για να πραγματοποιηθεί το έργο, ο αδελφός του καρτούν και ο πρόεδρος της εταιρείας The Walt Disney Company, Roy Disney, ανέβαλαν ακόμη και τη συνταξιοδότησή του.

Χρόνια ενεργητικής κατασκευής οδήγησαν στο άνοιγμα το πρώτο μέρος του πάρκου το 1971 – το “Magic Kingdom”. Δύο μήνες αργότερα, ο Roy Disney πέθανε επίσης από εγκεφαλικό επεισόδιο. Άνοιξε το 1982 θεματικό πάρκο Epcot, που μετέφερε τον επισκέπτη στον κόσμο του μέλλοντος και των ανθρώπινων επιστημονικών επιτευγμάτων. Το 1989, τα Hollywood Studios της Disney εμφανίστηκαν και το 1998 το Animal Kingdom.

Σήμερα, το Magic Kingdom είναι το πιο λούνα παρκ στον κόσμο. Το 2011, επισκέφθηκαν 16,9 εκατομμύρια τουρίστες, κάτι που υπερβαίνει τα αριθμητικά στοιχεία άλλων ανταγωνιστών. Και υπάρχει ένα “Magic Kingdom” μέσα σε ένα είδος δαχτυλιδιού. Το κέντρο του είναι το υπέροχο “Κάστρο της Σταχτοπούτας”, το οποίο είναι το σύμβολο της ίδιας της εταιρείας Disney και των κινούμενων σχεδίων της. Το πάρκο αποτελείται από πολλές θεματικές ζώνες, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει ορισμένα αξιοθέατα.

Disneyland Παρίσι. Έχετε το δικό σας μεγάλο πάρκο ψυχαγωγία από τη Disney και την Ευρώπη. Βρίσκεται στο παρισινό προάστιο Marne-la-Valais, το οποίο απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Το πάρκο άνοιξε στις 12 Απριλίου 1992 και η έκτασή του είναι 1.943 εκτάρια. Υπάρχουν δύο θεματικά πάρκα εδώ – το Disneyland Park, που άνοιξε το 1992 και το Walt Disney Park-studio, το οποίο εμφανίστηκε 10 χρόνια αργότερα. Υπάρχει ένα χωριό ψυχαγωγίας της Disney, το οποίο περιλαμβάνει νυχτερινά κέντρα, ντίσκο, εστιατόρια και μπουτίκ. Δουλεύει όλη τη νύχτα. Στο πάρκο μπορείτε να παίξετε γκολφ και τένις, ακόμη και να ασκηθείτε στην παιδική σχολή ποδοσφαίρου του Manchester United. Η Disneyland έχει τις δικές της επιχειρηματικές και οικιστικές περιοχές, καθώς και έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Το πάρκο προσκαλεί τους επισκέπτες να μείνουν σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών: Στην επικράτεια του πάρκου, οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών: Disneyland, Νέα Υόρκη, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Cheyenne, Santa Fe, Davy Crocket Ranch, Kyriad Hotel, Mytravel’s Explorers Hotel, Holiday Inn, Movenpick Dreamcastle. Και δεν απέχει πολύ από εδώ είναι το χωριό Val Durop, το οποίο έχει αρκετά μεγάλο εμπορικό κέντρο, ενυδρείο και ξενοδοχείο “Elise Val d’Europe”. Η Disneyland Paris έχει κατά μέσο όρο 12,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Disneyland στο Τόκιο. Αυτό το όνομα είναι ένα από τα μέρη ενός τεράστιου λούνα παρκ της Disney που βρίσκεται στο προάστιο του Τόκιο, Urayasu. Αυτό ήταν το πρώτο πάρκο της εταιρείας, το οποίο άνοιξε έξω από την Αμερική και συνέβη το 1983. Το δεύτερο μέρος της περιοχής αναψυχής είναι το θεματικό πάρκο Tokyo DisneySea. Είναι επίσης γεμάτο τουρίστες. Συνολικά, αυτό το μέρος ψυχαγωγίας είναι το τρίτο στον αριθμό των τουριστών, πίσω από μόνο πάρκα στη Φλόριντα και το Αναχέιμ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και τα δύο θεματικά πάρκα, καθώς και το ίδιο το θέρετρο, δεν ανήκουν στη Disney. Η άδεια ανήκει στην Oriental Land Company, έτσι η Disneyland είναι επίσης η μόνη στον κόσμο που δεν ανήκει στην εταιρεία.

Αρχικά, το θέρετρο είχε το μοναδικό θεματικό πάρκο – Disneyland, στην πραγματικότητα, ήταν το μόνο εδώ. Με την πάροδο του χρόνου, το DisneySea έχει ήδη εμφανιστεί. Το πάρκο καλύπτει έκταση 465 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με την κύρια είσοδο να φτάνει απευθείας σιδηροδρομικοί σταθμοί Maihama και Τόκιο Disneyland. Και ο σχεδιασμός του πάρκου δανείστηκε πολλά από κτίρια στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια, τα οποία υπήρχαν ήδη από τη δεκαετία του ’80. Υπάρχουν επτά θεματικές ζώνες, τέσσερις εκ των οποίων επαναλαμβάνουν παρόμοιες σε άλλες Disneylands – “Adventureland”, “Westernland”, “Tommorowland” και “Fantasyland”.

Το Tokyo DisneySea άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2001. Τις πρώτες τρεις ημέρες της ύπαρξής του, επισκέφθηκε 10 εκατομμύρια επισκέπτες. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του πόσο μεγάλης κλίμακας και εντυπωσιακών είναι τα αξιοθέατα. Πολλοί περισσότεροι ενήλικες έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν από ό, τι συμβαίνει στην κλασική Disneyland. Το πάρκο έχει επίσης γίνει το πιο ακριβό θεματικό στον κόσμο – 4 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την κατασκευή του. Το λιμάνι θαλάσσιας ψυχαγωγίας αποτελείται από 4 λιμένες ταυτόχρονα. Από το λιμάνι της Μεσογείου προέρχονται το αμερικανικό λιμάνι, το Lost River Delta, η Mermaid Lagoon, η αραβική ακτή, Μυστηριώδες νησί και Port Discovery.

Disneyland στο Αναχέιμ. Αυτό το πάρκο είναι το πρώτο από όλα τα Disneylands στον κόσμο. Άνοιξε στην πόλη Καλιφόρνια Anaheim, η οποία είναι μέρος του Ευρύτερου Λος Άντζελες. Οι άνθρωποι ήρθαν για πρώτη φορά σε αυτό το πάρκο το 1955. Η τοπική Disneyland έγινε η μόνη ενσάρκωση του ονείρου του Walt Disney για ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, το οποίο είδε ο γελοιογράφος κατά τη διάρκεια της ζωής του. Το πάρκο σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ’30 και του ’40, αλλά ήταν δυνατό μόνο να το καταλάβει τη δεκαετία του ’50, όταν η εταιρεία μπόρεσε να αγοράσει 65 εκτάρια γης στο Anaheim.

Η κατασκευή διήρκεσε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, περίπου δύο χρόνια. Σήμερα, η ιστορία της διάσημης Disneyland έχει περισσότερα από 50 χρόνια. Αυτό το πάρκο έχει υποστεί πολλούς επανασχεδιασμούς και βελτιώσεις, αλλά παρ ‘όλα αυτά παραμένει το δεύτερο πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο. Όμως, όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών που έχουν βρεθεί εδώ, δεν έχει ίση θέση. Η Disneyland Anaheim έχει ήδη λάβει περισσότερους από 600 εκατομμύρια επισκέπτες. Με βάση αυτά δημιουργήθηκαν άλλα λούνα παρκ της Disney. Υπάρχουν 8 θεματικές ζώνες, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη γίνει κλασικές για την υπόλοιπη Disneyland.

Χονγκ Κονγκ Disneyland. Και αυτό το λούνα παρκ από τη Disney δεν είναι μόνο το νεότερο από το όνομά του, αλλά και το μικρότερο. Ωστόσο, ολόκληρο το λούνα παρκ που βρίσκεται στο νησί Lantau είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ασίας. Πολλοί ταξιδιώτες με παιδιά έρχονται εδώ για νέες εμπειρίες. Άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2005, καταλαμβάνοντας έκταση 126 εκταρίων γύρω από μια τεράστια φυσική λίμνη. Το Χονγκ Κονγκ ξόδεψε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τέτοιου λούνα παρκ. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν εδώ σε ένα από τα δύο ξενοδοχεία – το Χονγκ Κονγκ Disneyland ή το Disney Hollywood Hotel.

Είναι περίεργο ότι αν και η Disneyland δημιουργήθηκε με βάση αμερικανικά κινούμενα σχέδια, δεν ήταν χωρίς κινεζική γεύση. Έτσι, η Άλις από τη χώρα των θαυμάτων τραγουδά κινέζικα, ενώ καφετέριες και εστιατόρια προσφέρουν κυρίως κινέζικα εθνικά πιάτα. Και το ίδιο το πάρκο χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να συμμορφώνεται με τις παραδόσεις του φενγκ σούι. Το πρόσωπό του στρέφεται προς τη θάλασσα και ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στο βουνό και τους λόφους, γεγονός που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.

Λεγκολάντ. Αυτό το πάρκο έγινε το πρώτο και μεγαλύτερο Legoland που χτίστηκε στον πλανήτη. Και προέκυψε, το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη, στη γειτονιά του αρχικού εργοστασίου Lego στη δανική πόλη Billund. Έφτιαξαν ένα τόσο ασυνήθιστο λούνα παρκ το 1968. Περίπου ενάμισι εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται εδώ ετησίως. Αν και αυτό δεν σχετίζεται τόσο πολύ με άλλους χώρους διασκέδασης, η φιγούρα εξακολουθεί να εμπνέει σεβασμό. Και δεν σταματά να είναι ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού. Και δημιουργήθηκε από 45 εκατομμύρια τούβλα Lego. Δεδομένου ότι το σετ κατασκευής έχει γίνει θρυλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πάρκο λατρεύεται όχι μόνο από ενήλικες, αλλά και από παιδιά που κάποτε έπαιρναν αυτό το σετ κατασκευής.

Το Danish Legoland χωρίζεται σε διάφορες θεματικές ζώνες, καθεμία από τις οποίες έχει σχεδιαστεί για παιδιά συγκεκριμένης ηλικίας. Έτσι, το Duplo Land έχει δημιουργηθεί για το μικρότερο. Και το Minilandia είναι μια ολόκληρη χώρα των μπλοκ Lego, όπου ακόμη και τα σπίτια είναι αντίγραφα υπαρχόντων πραγματικών κτιρίων. Τα σκάφη Lego επιπλέουν κατά μήκος των καναλιών και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αυτοκινητάκια και μικρά παιδιά. Στο πάρκο, μπορείτε να λάβετε μέρος σε ένα συναρπαστικό σαφάρι Lego με ριγέ αυτοκίνητα Lego, περνώντας μέσα από τη ζούγκλα Lego.

Η Legoland διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να δέχεται επισκέπτες – υπάρχουν 7 καλά εστιατόρια και γρήγορο φαγητό Burger House. Όχι χωρίς καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε τον θρυλικό κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη στο Legoland · δεν είναι τίποτα που πολλοί τουρίστες από όλη την Ευρώπη έρχονται εδώ.

Λιμάνι Αβεντούρα. Αυτό το λούνα παρκ βρίσκεται στην τοποθεσία Ισπανική πόλη Salou, που δεν απέχει πολύ από τη Βαρκελώνη. Κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται εδώ για να χαλαρώσουν, γεγονός που καθιστά αυτό το μέρος το πιο επισκέψιμο μεταξύ όλων των ψυχαγωγικών στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, η Aventura κατατάσσεται στην έκτη θέση. Το 1995, χτίστηκαν 40 αξιοθέατα εδώ σε μια έκταση 17 εκταρίων. Το ίδιο το πάρκο αποτελείται άμεσα από αυτά, το υδάτινο πάρκο Aventura, τέσσερα ξενοδοχεία, beach club και ένα γήπεδο γκολφ. Στο κέντρο είναι μεγάλη λίμνη, του οποίου η έκταση είναι 3 εκτάρια.

Ολόκληρο το πάρκο χωρίζεται σε 6 θεματικές ζώνες, μια βόλτα που μοιάζει με ένα πραγματικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να γίνει εδώ μέσα σε μία μόνο ημέρα. Υπήρχε ένα μέρος εδώ για τη Μεσόγειο, την Άγρια Δύση, την Κίνα, το Μεξικό, την Πολυνησία και την παιδική χώρα “Σουσάμι”. Στους επισκέπτες του πάρκου προσφέρονται περίπου 90 φωτεινές και πολύχρωμες παραστάσεις που μπορούν να θαυμάσουν όλη την ημέρα, όχι μόνο στα θέατρα, αλλά και στους δρόμους.

Mirabilandia. Αυτό το λούνα παρκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, δεύτερο μετά τη γαλλική Disneyland και το ισπανικό λιμάνι Aventura. Η έκταση ολόκληρης της Mirabilandia είναι 750 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, και βρίσκεται μεταξύ Πόλεις της Ιταλίας Ρίμινι και Ραβέννα. Σε αυτήν τη χώρα ψυχαγωγίας, υπάρχουν έως και 37 από τα πιο ενδιαφέροντα και μοντέρνα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου ενός λούνα παρκ.

Αλλά υπάρχει επίσης ένα τσίρκο, ένας κινηματογράφος με 3D, παραστάσεις και παραστάσεις γίνονται συνεχώς στο πάρκο. Η παράσταση των αυτοκινητιστικών ακροβατών κέρδισε την ιδιαίτερη αγάπη του κοινού, και οι παραστάσεις του ρωσικού θεάτρου πραγματοποιούνται στον πάγο. Και τη νύχτα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν εμφάνιση λέιζερ και πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Το 2009, ένα μοναδικό αξιοθέατο ξεκίνησε στα Mirabilandia – ένα roller coaster που επιταχύνεται με ταχύτητα 120 km / h σε 2 δευτερόλεπτα. Στη νεροτσουλήθρα Niagara, μπορείτε να βουτήξετε στο νερό με ένα καροτσάκι με πλήρη ταχύτητα · δεν συνιστάται στους τουρίστες να παίρνουν ηλεκτρονικά μαζί τους. Και μπορείτε να απολαύσετε ένα σνακ σε μικρά εστιατόρια, όπου η πίτσα, παραδοσιακή για αυτήν τη χώρα, προετοιμάζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας.

Πάρκο Europa. Αυτό το πάρκο κατέχει τη δεύτερη θέση σε δημοτικότητα στην Ευρώπη, δεύτερη μετά τη Disneyland του Παρισιού. Και αυτό το μέρος βρίσκεται στη γερμανική πολιτεία Baden-Württemberg, όχι μακριά από την πόλη Rust και τα σύνορα με τη Γαλλία. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Europa-Park κάθε χρόνο. Φυσικά, πολύ μακριά από τους αριθμούς της Disneyland στη Φλόριντα, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτός ο χώρος διασκέδασης δεν λειτουργεί όλο το χρόνο.

Και το πάρκο άνοιξε το 1975. Ήταν αρχικά ένα είδος έκθεσης των επιτευγμάτων της οικογένειας Mack, η οποία παράγει οχήματα από το 1780. Γι ‘αυτό υπάρχουν δέκα κυλιόμενες σουβέρ στο έδαφος του συγκροτήματος. Υπάρχουν και άλλα διάφορα αξιοθέατα εδώ, διοργανώνονται επίσης διασκεδαστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Το πάρκο μπορεί να ονομάζεται με ασφάλεια ένα πραγματικό θέρετρο. Σε τελική ανάλυση, εδώ, όπως η Disneyland, πολλά ξενοδοχεία έχουν ανοίξει στην παρακείμενη περιοχή.

Και το Europa-Park ξεχωρίζει κυρίως για την ιδέα του. Το γεγονός είναι ότι οι θεματικές ζώνες του είναι μικροσκοπικά αντίγραφα ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ… Μια ειδική περιήγηση στην πόλη των στοιχειών πραγματοποιείται για παιδιά, όπου τα παιδιά θα επισκεφθούν το μαγευτικό δάσος, θα δουν το σπίτι της μάγισσας και το κάστρο της πριγκίπισσας που κοιμάται. Οι νεότεροι επισκέπτες θα επισκεφθούν το Adventureland με μια ασυνήθιστη και συναρπαστική διαδρομή μέσω της ζούγκλας. Μεταξύ των “αφρικανικών” τοπίων μπορείτε ακόμη και να κάνετε βόλτα με βάρκα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα περιοχή είναι ο κόσμος των Βίκινγκ.

Συνολικά, 10 χώρες και η Σκανδιναβία εκπροσωπούνται στο πάρκο ως ενιαίο σύνολο. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ρωσία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ελβετία και η Ιταλία είναι από τις «τυχερές». Η Μικρή Ρωσία αναδημιουργήθηκε σε βάρος κλασικών ξύλινων καλυβών, δίπλα στην οποία υπάρχει ένα αντίγραφο του σταθμού Mir, του αυτοκινητόδρομου Lada και του λούνα παρκ. Πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα βρίσκονται στις ζώνες άλλων κρατών. Έτσι, η μινιατούρα Γαλλία έχει καταφύγει στο υψηλότερο τρενάκι στην Ευρώπη, το Silver Star. Στη Σκανδιναβία, ανάμεσα στα τοπία που μοιάζουν με φιόρδ, μπορείτε να βρείτε ένα ολόκληρο ποτάμι για ράφτινγκ.

Η κωμωδία del Arte θα παρουσιαστεί στην Ιταλία, η Ελλάδα προσφέρει να οδηγήσει τη νεροτσουλήθρα του Ποσειδώνα. Στη Γερμανία, θα βρείτε έναν ολόκληρο στόλο vintage αυτοκινήτων, τα οποία, επιπλέον, οδηγούν και παιδιά. Και στην Ισπανία υπάρχει μια διαφάνεια που ονομάζεται Columbus’s Boat, μια βόλτα στην οποία θα κατανοήσουμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Εάν ο επισκέπτης βασανίζεται από την πείνα, τότε σε οποιαδήποτε χώρα μπορείτε να βρείτε ένα εξαιρετικό ίδρυμα με εθνική κουζίνα, όπου μπορείτε να φάτε νόστιμα.

Πάρκο Tivoli. Αυτό το λούνα παρκ βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας. Και άνοιξε το 1843, είναι το δεύτερο παλαιότερο αντικείμενο του είδους του στον πλανήτη. Το πάρκο Tivoli καταλαμβάνει έκταση 8 στρεμμάτων, είναι ένα από τα τρία πιο δημοφιλή πάρκα ψυχαγωγίας στην Ευρώπη, δεύτερο μετά το Disneyland Paris και το Europa Park. Και το ίδρυσε ενδιαφέρον μέρος Ο Δανός αξιωματικός Georg Carstensen. Ο θρύλος έχει πει ότι έπεισε τον Βασιλιά Κρίστιαν VII να διαθέσει γη για ένα πάρκο με τις λέξεις: «Όταν οι άνθρωποι διασκεδάζουν, δεν σκέφτονται την πολιτική».

Από την αρχή των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκαν εδώ θεατρικές παραστάσεις, καθώς και χώροι για ορχήστρες. Όχι χωρίς καφετέριες και εστιατόρια. Το πάρκο εξελίσσεται συνεχώς, σαν να επιβεβαιώνει τα λόγια του ιδρυτή του ότι “το Tivoli δεν θα τελειώσει ποτέ.” Ωστόσο, παραμένει αλήθεια στην παράδοση. Και η δόξα του Tivoli μεταφέρθηκε από πολλά εξαιρετικά αξιοθέατα. Έτσι, στο τρενάκι του Demon, τα καροτσάκια φτάνουν με ταχύτητα 80 km / h.

Εδώ βρίσκεται το ψηλότερο καρουσέλ στον κόσμο “Star Flyer”, το οποίο έχει ύψος 80 μέτρα. Περιστρέφοντας με υψηλή ταχύτητα ψηλά πάνω από το έδαφος, φαίνεται σαν να πετάτε πάνω από ολόκληρη την πόλη. Και διατηρήθηκαν πολιτιστικά προγράμματα – το καταπληκτικό Pantomime Theatre λειτουργεί στο πάρκο, υπάρχει η δική του αίθουσα συναυλιών και διοργανώνονται συνεχώς διάφορες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας.

Πάρκο Efteling. Αυτό το θεματικό πάρκο άνοιξε το 1952. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για μαζική αναψυχή στην Ευρώπη. Το Efteling βρίσκεται στην ολλανδική επαρχία της Βόρειας Βραβάντης, κοντά στην πόλη Tilburg. Η συνολική έκταση του πάρκου είναι έως και 650 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Και κάθε χρόνο περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται εδώ.

Το πάρκο ήταν αρχικά αφιερωμένο σε παλιά ευρωπαϊκά παραμύθια και τους ήρωές τους. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, το Efteling έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και πλήρες λούνα παρκ με απαραίτητα αξιοθέατα, όπως τα roller coaster. Ωστόσο, το υπέροχο στοιχείο είναι ακόμα αρκετά σημαντικό εδώ. Το Efteling μοιάζει πολύ με τη Disneyland. Αυτό είναι το ίδιο πλήρες θέρετρο όπου μπορείτε να παίξετε γκολφ. Διαθέτει το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό και άλλες ανέσεις σύγχρονης υποδομής. Πρέπει να σημειωθεί ότι κάποτε οι δημιουργοί της Disneyland Paris ζήτησαν ακόμη και διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του Efteling σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προσαρμογής του στυλ Αμερικανικό πάρκο υπό τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Έτσι το Efteling μπορεί να θεωρηθεί ευρωπαϊκό πάρκο. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα καθαρά στο πρώτο του θεματικό μέρος – “Fairy Forest”. Είναι εύκολο να δείτε τις πλοκές των έργων των Brothers Grimm, Charles Perrault και Andersen. Σε όλη την ιστορία του, το πάρκο έχει αναπτυχθεί με νέα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Ένα από τα τελευταία που εμφανίστηκε εδώ είναι το “The Flying Dutchman”, το οποίο συνέδεσε τμήματα της νεροτσουλήθρας με καταβάσεις και αναβάσεις και μια εσωτερική διαδρομή μέσω του βασιλείου των φαντασμάτων. Το Efteling προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να διασκεδάσετε παραμύθι χαρακτήρεςκαι επίσης εκτιμώ όλα τα πλεονεκτήματα ενός πραγματικά ευρωπαϊκού λούνα παρκ.

Πάρκο Έβερλαντ. Αυτό το πάρκο είναι το μεγαλύτερο Νότια Κορέαβρίσκεται κοντά στην πόλη Yongin, ένα προάστιο της Σεούλ. Περιλαμβάνει επίσης ένα θέρετρο και όλο αυτό το μεγαλείο ανήκει στην εταιρεία Samsung. Το Everland συγκαταλέγεται σταθερά στα κορυφαία πάρκα ψυχαγωγίας. Έτσι, το 2010, 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέφτηκαν. Ενώ τα κύρια αξιοθέατα φαίνεται να είναι κοινά για τέτοια μέρη, το υδάτινο πάρκο και ο ζωολογικός κήπος είναι σπάνια. Το συγκρότημα χωρίζεται συμβατικά σε 5 θεματικές ζώνες. Αυτές είναι οι Παγκόσμιες Εκθέσεις, Αμερικανικές Περιπέτειες, Magic Land, European Adventures και Zootopia

Η Παγκόσμια Έκθεση είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τραβήξετε κάτι για φαγητό και να γεμίσετε την τσάντα σας με δώρα, αναμνηστικά και καρτ-ποστάλ. Στο “European Adventures” μπορείτε να εξοικειωθείτε προσωπικά με την κλασική αρχιτεκτονική του Παλαιού Κόσμου, που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Υπάρχει μια όμορφη λουλουδόκηπος, όπου υπήρχε ένα μέρος για χώρους παιχνιδιού, το τρενάκι T-Express και στο αξιοθέατο Mystery Mansion μπορείτε να κυνηγήσετε φαντάσματα.

Το American Adventure είναι μια εμπειρία Wild Smell, και τα αξιοθέατα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Μέρος του ” Από τη μαγική γηΤο “Aesop’s Village”, όπου ζουν οι χαρακτήρες των ιστοριών του διάσημου Έλληνα μυθιστοριογράφου. Υπάρχει ένα περίεργο “Ferris Wheel” εδώ. Η Ζωοτοπία είναι προφανώς για τα ζώα. Υπάρχει ένας ολόκληρος μικρός ζωολογικός κήπος με θαλάσσια λιοντάρια, πολικές αρκούδες, πιγκουίνους, τίγρεις και άλλους εκπροσώπους άγρια \u200b\u200bζωή… Στο αξιοθέατο του Amazon Express, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα τραχύ ποτάμι. Το λούνα παρκ είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Νότια Κορέα.

Ονειρευτήκατε να επισκεφθείτε τη Disneyland όταν ήσασταν παιδί; Γνωρίζετε ποια πάρκα αναψυχής εκτός από τη Disneyland θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο; Αλλά στη Ρωσία; Στο τέλος της ανάρτησης, θα μάθετε ποια τρία λούνα παρκ θεωρούνται τα καλύτερα στη Ρωσία.

Νο. 10. Port Aventura – Ισπανία

Λούνα παρκ και Ευρωπαϊκό θέρετρο Το Port Aventura βρίσκεται στην πόλη Salou, κοντά στη Βαρκελώνη. Το Port Aventura είναι το πιο λούνα παρκ στην Ισπανία, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ημερομηνία έναρξης: 1 Μαΐου 1995. Σε 117 εκτάρια αυτού του συγκροτήματος ψυχαγωγίας, θα βρείτε 40 αξιοθέατα, 4 ξενοδοχεία, ένα υδάτινο πάρκο, παραλιακά κλαμπ και γήπεδα γκολφ. Στο κέντρο του πάρκου υπάρχει μια τεράστια λίμνη 3 εκταρίων. Τα πάρκα έχουν έξι θεματικές ζώνες: Wild West, Mediterranean, China, Mexico, Sesame Children Land και Polynesia. Μπορείτε να παρακολουθήσετε 90 παραστάσεις σε θέατρα και στους δρόμους όλη την ημέρα.

Νο. 9. Disneyland – Γαλλία

Το Disneyland Paris είναι ένα συγκρότημα πάρκων ψυχαγωγίας της εταιρείας Walt Disney Company που βρίσκεται στην πόλη Marne-la-Valais, 32 χλμ. Ανατολικά του Παρισιού. Όταν η Disneyland εμφανίστηκε στη Γαλλία, αυτή η χώρα πήρε με αυτοπεποίθηση την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών. Η Disneyland είναι ένα μέρος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Η Disneyland Paris είναι ένα ακριβές αντίγραφο ενός πάρκου στην Καλιφόρνια. Εδώ, τα πάντα εξετάζονται με τη μικρότερη λεπτομέρεια: από ζαλιστικά αξιοθέατα και αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων έως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Για να απολαύσετε πλήρως όλες τις απολαύσεις του πάρκου, θα πρέπει να μείνετε εδώ για τουλάχιστον μερικές ημέρες. Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες στις 12 Απριλίου 1992. Σε μια έκταση 1943 εκταρίων είναι τα Disneyland Park και Walt Disney Studios Park, πάρκο ψυχαγωγίας Disney Village, γήπεδο γκολφ Golf Disneyland, ξενοδοχεία, επιχειρηματικές και κατοικημένες περιοχές. Η Disneyland στο Παρίσι επισκέπτεται περίπου 12 εκατομμύρια άτομα ετησίως.

Νο. 8. SeaWorld Orlando Amusement Park & \u200b\u200bZoo – ΗΠΑ

Το SeaWorld Orlando είναι ένα λούνα παρκ και θαλάσσιο ζωολογικό κήπο-ενυδρείο στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ, που άνοιξε στις 15 Δεκεμβρίου 1973. Παραστάσεις με θαλάσσια ζώα – δελφίνια, φάλαινες δολοφόνων, φώκιες εμφανίζονται εδώ. Μπορείτε να δείτε ζώα όπως πολικές αρκούδες, belugas, φώκιες, πιγκουίνους, καρχαρίες κ.λπ. νεροτσουλήθρες και τρισδιάστατες εκπομπές θα είναι σε θέση να εντυπωσιάσουν ενήλικες και παιδιά. Το SeaWorld Orlando καλύπτει έκταση 81 εκταρίων και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Το πάρκο επισκέπτεται περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως.

Όχι. 7. Ιστορικό θεματικό πάρκο Le Puy du Fou – Γαλλία

Puy Du Fou – ιστορικό πάρκο ψυχαγωγία στη Γαλλία. Η περιοχή του πάρκου είναι πάνω από 50 εκτάρια. Αυτό το πάρκο δεν είναι εύκολο – αναδημιουργούνται εδώ ιστορικά γεγονότα: μάχες μονομάχων, παρελάσεις των Ρωμαίων, παιχνίδια από τα αρχαία χρόνια, αγώνες με άρμα. Το πάρκο είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Γαλλίας από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Το πάρκο Puy du Fou αποτελείται από διάφορους κλάδους: οικολογικό, ιστορικό και λούνα παρκ. Ο ιδρυτής του πάρκου είναι ο Philippe le Joly de Villiers de Sentignon. Σήμερα είναι ένας πολύ γνωστός πολιτικός, επιχειρηματίας, πατέρας επτά παιδιών. Όμως, ενώ ήταν φοιτητής, το 1978 αποφάσισε να αποκαταστήσει το κτίριο μεσαιωνικό κάστρο και δείχνουν παραστάσεις εκεί. Έτσι δημιουργήθηκε λούνα παρκ με διάφορα στάδια να δείξει, και το 1989 εμφανίστηκε ένα ιστορικό και οικολογικό πάρκο αναψυχής. Αυτή ήταν η αρχή του ιστορικού λούνα παρκ, το οποίο με τα χρόνια έχει μετατραπεί σε μια ολόκληρη πόλη διασκέδασης. Σήμερα ονομάζεται επίσης η δεύτερη γαλλική έκδοση της Disneyland.

Νο. 6. Κήποι Tivoli – Δανία

Γνωρίζατε ότι η Walt Disney εμπνεύστηκε από το Tivoli Park για να δημιουργήσει τη Disneyland; Το Tivoli Gardens είναι το καμάρι της Κοπεγχάγης Το πάρκο άνοιξε το 1843 – είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα στην Ευρώπη. Τότε τόσο διασκεδαστικοί κήποι μέσα ανατολίτικο στυλ μόλις άρχισε να μπαίνει στη μόδα στην Ευρώπη. Το πάρκο έχει 26 βόλτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και 29 βόλτες κατά τη διάρκεια των αποκριών και των Χριστουγέννων. Το πιο δημοφιλές είναι το πρώτο roller coaster στο Tivoli – Roller Coaster από το 1914. Διαθέτει επίσης το δικό του παντομίμα θέατρο και το πολυτελές boutique ξενοδοχείο 1909 Nimb, το οποίο στην αρχιτεκτονική μοιάζει με το Taj Mahal. Η έκταση του πάρκου είναι 82.000 m2. Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο ετησίως.

Νο. 5. Beto Carrero World – Βραζιλία

Το πάρκο ψυχαγωγίας Beto Carrero World βρίσκεται στο νησί Santa Catarna. Το πάρκο χωρίζεται σε επτά μοναδικές περιοχές. Στο έδαφος του πάρκου υπάρχει ένα μεγάλο κάστρο που ονομάζεται “Κάστρο των Εθνών”, η έκταση του οποίου είναι 10 444 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχει μια βόλτα με άγρια \u200b\u200bπεριπέτεια μέσα στο κάστρο – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ… Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα και καφετέριες. Το πάρκο έχει πολλές θεματικές περιοχές με τα δικά τους αξιοθέατα. Το Helicopter Tour προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη Peña και στο ίδιο το πάρκο. Επίσης στο πάρκο υπάρχει ένας ζωολογικός κήπος με εκατοντάδες ζώα διαφόρων τύπων: τίγρεις, ιαγουάρες, αρκούδες, λιοντάρια, καμηλοπάρδαλες και ελέφαντες.

Νο. 4. Disneyland – ΗΠΑ

Η Disneyland στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια) είναι η πρώτη Disneyland στον κόσμο. Άνοιξε τον Ιούλιο του 1955. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων περπατούν γύρω από το πάρκο, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα και παραμύθια για παιδιά. Συναρπαστικά κυλινδρικά σουβέρ – διασκέδαση για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες. Σήμερα η περιοχή του συγκροτήματος ψυχαγωγίας Disneyland Resort αποτελείται από: 1) Disneyland Park – το αρχικό θεματικό πάρκο. 2) Disney’s California Adventure Park – ένα νέο θεματικό πάρκο. 3) Downtown Disney – ένας χώρος ψυχαγωγίας με πολλά εστιατόρια, παιχνίδια, θέατρα. Επισκεπτόμενοι αυτό το οικογενειακό κέντρο ψυχαγωγίας, θα δώσετε στον εαυτό σας και στα παιδιά σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Όχι. 3. Europa-park – Γερμανία

Το δεύτερο πιο δημοφιλές λούνα παρκ στην Ευρώπη μετά τη Disneyland του Παρισιού. Το Europa-Park βρίσκεται στη γερμανική πολιτεία Baden-Württemberg κοντά στην πόλη Rust κοντά στα γαλλο-γερμανικά σύνορα. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο ετησίως. Αυτό, φυσικά, είναι ασύγκριτο με τις επιδόσεις της Disneyland στη Φλόριντα, αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι το Europa Park δεν λειτουργεί όλο το χρόνο. Το πάρκο άνοιξε το 1975 ως έκθεση των επιτευγμάτων της οικογένειας Mack, η οποία παράγει Οχημα… Το πάρκο διαθέτει δώδεκα κυλιόμενες σουβέρ, άλλες βόλτες, διάφορες παραστάσεις και εκδηλώσεις. Το Europa-Park είναι ένα πλήρες θέρετρο με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων. Το πάρκο είναι ενδιαφέρον για την ιδέα του – οι θεματικές ζώνες του αντιπροσωπεύουν πολλά μίνι-αντίγραφα ευρωπαϊκών κρατών. Συνολικά, 11 χώρες εκπροσωπούνται στο Europa-Park: Σκανδιναβία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Αγγλία, Ελλάδα και Ρωσία. Εκτός από τις ζώνες ανά χώρα, το πάρκο διαθέτει επίσης υπέροχες τοποθεσίες: “Το μαγεμένο δάσος”, το κάστρο Sleeping Beauty, “Jungle”, “Viking World”.

# 2. Discovery Cove – ΗΠΑ

Το Discovery Cove είναι η επανάσταση του θεματικού πάρκου της Φλόριντα. Ο Κόλπος της Ανακάλυψης σχεδιάστηκε ως ιδιωτικό νησί. Οι πέντε κύριοι τομείς του βρίσκονται σε μια όμορφη περιοχή με καταρράκτες, πισίνες και σπήλαια, που συνδέονται με παραλίες. 1. Κοραλλιογενής ύφαλος. Εδώ θα βρείτε σπηλιές, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, χιλιάδες όμορφα τροπικά ψάρια, τρομακτικά καρχαρίες. Μπορείτε να θαυμάσετε όλη αυτή την ομορφιά μέσω ενός διαφανούς τοίχου. 2. Κλουβί. Υπάρχουν πάνω από 250 πουλιά από όλο τον κόσμο εδώ. Τα τροπικά πουλιά θα ευχαριστήσουν το μάτι με το φωτεινό φτέρωμα τους. Μπορείτε να ταΐσετε πουλιά και άλλα ζώα. 3. Ray λιμνοθάλασσα. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στις πλαγιές, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος έως 1,5 μέτρα. Πλέξτε κατά μήκος ενός τροπικού ποταμού, θαυμάστε μοναδικά τοπία: τροπικά δάση, υποβρύχιες σπηλιές, καταρράκτες, αμμώδεις παραλίες και βραχώδεις λιμνοθάλασσες. Υπάρχει επίσης μια υποβρύχια σπηλιά. 4. Λιμνοθάλασσες δελφινιών. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τη συντροφιά των όμορφων δελφινιών, να κολυμπήσετε μαζί τους, κρατώντας τα πτερύγια τους. 5. Γκριλ Lagoon. Μπορείτε να έρθετε εδώ το βράδυ για να χαλαρώσετε, να δοκιμάσετε λιχουδιές και να χορέψετε.

# 1. Universal Adventure Islands – ΗΠΑ

Το Orlando Universal Studio είναι ένα θέρετρο θεματικών πάρκων στη Φλόριντα. Σήμερα το Universal Studio αποτελείται από δύο θεματικά πάρκα, ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας και τέσσερα ξενοδοχεία. Το 1990, άνοιξε μόνο ένα θεματικό πάρκο, το Universal Studio Florida, και το 1995, άρχισε η κατασκευή στο Island of Adventure. Μαζί με το νέο θεματικό πάρκο, το Orlando Universal Studio διαθέτει το δικό του CityWalk, το οποίο φιλοξενεί πολλά εστιατόρια, καταστήματα και νυχτερινά κέντρα. Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιείται σε ορισμένα σημεία του πάρκου. Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες που επισκέπτονται διάφορες θεματικές τοποθεσίες μπορεί να σκοντάψουν σε ένα σύνολο ταινιών. Το Universal Studio Orlando είναι διαρθρωμένο σε οκτώ θεματικές περιοχές: Χόλιγουντ, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, World Expo, Λονδίνο ή Diagon Alley, Springfield, Production Central και Woody Woodpecker Kidzone.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Τα καλύτερα πάρκα ψυχαγωγίας στη Ρωσία: 1. Πάρκο Safari (Gelendzhik) 2. Πάρκο ψυχαγωγίας Divo Ostrov (Αγία Πετρούπολη) 3. Πάρκο Σότσι (Σότσι)