Το ξεχασμένο σκάνδαλο του ΟΠΑΠ

Το ξεχασμένο σκάνδαλο του ΟΠΑΠ

05/04/2021 0 By GAM

[ad_1]

Μοναχικός καβαλάρης η 24h, στην έντυπη και ηλεκτρονική τους μορφή, αγωνίστηκαν από την πρώτη στιγμή, να αναδείξουν το μέγα σκάνδαλο της ευνοιοκρατικής σύμβασης του κερδοσκοπικού ΟΠΑΠ με την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνοι από όλο τον τύπο στις διάφορες μορφές του, με βαρύ τίμημα για μήνες γράφαμε και υποδεικνύαμε πόσο ετεροβαρής υπέρ του ΟΠΑΠ ήταν και είναι η σύμβαση. Πόσο κερδοφόρα για την εταιρεία είναι η σύμβαση και πόσο ζημιογόνα για τα κρατικά ταμεία.

Αγωνισθήκαμε αλλά δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Πολεμήσαμε να φανεί η αλήθεια. Και σ’ αυτόν τον πόλεμο είχαμε κόστος, γιατί τη στιγμή που όλοι οι άλλοι σιωπούσαν μπροστά στην εξόφθαλμα σκανδαλώδη σύμβαση και απολάμβαναν τα οικονομικά οφέλη από τον ΟΠΑΠ, εμάς μας επέβαλαν εμπάργκο. Ούτε σεντ από τη διαφημιστική πίττα της εταιρείας δεν πήραμε. Εκδικητικά η ηγεσία της εταιρείας δεν άφησε να πάρουμε κανένα ποσό από τα εκατομμύρια που δαπανά. Αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους που απολάμβαναν τα πλούσια ελέη από τον ΟΠΑΠ, με πληθώρα ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις, σ’ εμάς επιβλήθηκε οικονομικός στραγγαλισμός.

Φυσικά αυτό δεν ήταν έκπληξη για μας. Το γνωρίζαμε και το αναμέναμε. Ξέραμε ότι από τη στιγμή που θίγουμε οικονομικά συμφέροντα θα δεχόμασταν πόλεμο. Κι όμως τολμήσαμε. Πολεμήσαμε εμείς και επωφελήθηκαν τα άλλα μέσα, εφημερίδες και ηλεκτρονικά. Δεν το μετανιώσαμε ούτε στιγμή. Και τώρα που δειλά-δειλά άρχισαν επώνυμοι να παραδέχονται ότι η συμφωνία ήταν σκάνδαλο, δικαιούμαστε να περηφανευόμαστε και να αισθανόμαστε  ικανοποίηση. Μια επιβεβαίωση των όσων εδώ και χρόνια καταγγέλλαμε είναι και η σχετική αναφορά που γίνεται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Εκεί, μαζί με άλλα πολλά σκάνδαλα, καταγράφεται ποιοι και πώς έδωσαν το δικαίωμα και την ευκαιρία στον ΟΠΑΠ να λυμαίνεται τον χώρο του στοιχήματος έναντι πινακίου φακής.

Χονδρικά αυτά έγιναν όσον αφορά τη διαβόητη και διάτρητη συμφωνία του  ΟΠΑΠ με την Κυβέρνηση. Κι όμως παρά την ανάδειξη των στρεβλώσεων επικράτησε η σιωπή των αμνών. Κι αν για όλους υπάρχει μια δικαιολογία για την ένοχη σιωπή τους, τι να πει κανείς για τη στάση του Γενικού Ελεγκτή; Αυτού που κόπτονται για το συμφέρον του κυπριακού κράτους; Αυτού που καθηκόντως οφείλει να διασφαλίζει ότι τα κρατικά ταμεία δεν θα χάνουν έσοδα; Ούτε είδε ούτε άκουσε. Αγνόησε πλήρως την καμπάνια που για μήνες  η 24h είχαν αναλάβει για να φέρουν στο φως την ασύμφορη συμφωνία. Δεν θέλησε να ασχοληθεί με ένα θέμα που μύριζε σκανδαλώδη εύνοια από χίλια μίλια. Κι όταν το υποδεικνύαμε η αυτού μεγαλειότης ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης σφύριζε αδιάφορα. Κι ως τα σήμερα τηρούσε και ίδιος παράξενη σιωπή. Σήμερα που το σκάνδαλο επιβεβαιώνεται θα εξακολουθήσει να αδιαφορεί; Εμείς υποσχόμαστε ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Θα επανέλθουμε και θα επανέλθουμε μέχρι  και ο κ. Μιχαηλίδης και όλοι οι άλλοι θεσμοί και αξιωματούχοι του κράτους θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ερευνήσουν το σκάνδαλο που αποστερεί από το κράτος εκατομμύρια.

[ad_2]

Πηγή