Το asset και το βόδι!

Το asset και το βόδι!

29/03/2021 0 By GAM

[ad_1]

Το asset και το βόδι!Το θράσος, η αμετροέπεια και η ανελέητη αναζήτηση δημοσιότητας από ορισμένους, πραγματικά ξαφνιάζουν και προκαλούν αποστροφή. Περισσότερο όμως και από αυτό, ενοχλεί η ασέβεια τους και η προσπάθεια αλλοτρίωσης της πραγματικότητας…

Την προηγούμενη Τρίτη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25  Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στη Βουλή, αποκάλυψε πως την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνεργασία “με την τσέχικη μαφία του ΟΠΑΠ”, “πήγαν να τον φάνε ζωντανό”. Επειδή ζητούσε να καταχωρείται ο ΑΦΜ των παικτών τυχερών παιχνιδιών.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εκείνη την εποχή  διεξήγαγε την “περήφανη διαπραγμάτευση”, ασχολούνταν με τον τρόπο που θα διεξάγονταν τα τυχερά παιχνίδια! Σαν να λέμε: “Εδώ καράβια χάνονται κι εμείς βαρκούλες αρμενίζουμε”!

Τέλος πάντων! Θα έφταιγε μάλλον η “δημιουργική ασάφεια”…

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δήλωση, ο πρώην αντιπρόεδρος τότε πολιτικός προϊστάμενος του Βαρουφάκη στην κυβέρνηση (είχε τη γενική ευθύνη της οικονομικής πολιτικής, για όσους δεν θυμούνται), κορυφαίο στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αντέδρασε στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής (δεν μπορεί να παραστεί εξαιτίας της περιορισμένης προσέλευσης, λόγω CoViD-19). Όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι οι κινήσεις και αποφάσεις του τότε υπουργού Οικονομικών θα ζημίωναν το Ελληνικό Δημόσιο (δηλ. τους φορολογουμένους) με €1,3 δισ. Αυτό ήταν το ποσό που ήθελε διεκδικήσει δικαστικά ο ΟΠΑΠ λόγω των αυθαιρεσιών Βαρουφάκη, αλλά η καταβολή του απετράπη με δική του παρέμβαση και ενέργειες, σύμφωνα με την επιστολή.

Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία δεν έχασε την ευκαιρία. Ζήτησε απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες καλά θα κάνουμε να έχουμε άφθονο απόθεμα pop-corn, διότι η παράσταση θα συνεχιστεί και θα είναι από ενδιαφέρουσα έως ξεκαρδιστική. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα…

Το πραγματικά εντυπωσιακό γεγονός, είναι άλλο. Δύο ευρέως προβεβλημένα στελέχη της Αριστεράς, με εξαιρετικά μεγάλες ευθύνες (σε διαφορετική ποσόστωση ο καθένας) για την εξευτελιστική “ακσιοπρεπή διαπραγμάτευση” του 2015, διαπληκτίζονται δημόσια, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αξίζουν δικαίωσης, για κάτι που συνέβη εκείνο το καταραμένο εξάμηνο. Ένα εξάμηνο που κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει στην χώρα, δισεκατομμύρια. Ένα εξάμηνο τόσο κακής διαχείρισης και διακυβέρνησης, που προκάλεσε ζημίες οι οποίες θα χρειαστούν δεκαετίες για ν’ αποπληρωθούν από τους φορολογουμένους. Και από σημερινούς και από μελλοντικούς φορολογουμένους.

Χωρίς κανείς μέχρι σήμερα, να λογοδοτήσει για αυτό! Χωρίς καν να διερευνηθούν τα πώς, τα γιατί και τα διότι αυτής της θρασύτατης εκμετάλλευσης του Ελληνικού λαού. Αλλά οι δύο αυτοί… κύριοι, θέλουν και περιμένουν ν’ ασχοληθεί κοινή γνώμη μαζί τους, με θέμα τα… τυχερά παιχνίδια!

Αν είναι δυνατόν! Είναι να βγαίνει από τα ρούχα του κανείς! Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συναίσθηση του τι έκαναν και τι ζημιά προκάλεσαν τότε, δεν έχουν κανένα αίσθημα ντροπής ή ευθύνης και δεν διαθέτουν κανέναν σεβασμό για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν!

Πραγματικά αυτή η διαφωνία του άλλοτε asset του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Δραγασάκη, μοιάζει σαν να ζούμε πάνω σε κάποια σκηνή θεάτρου του παραλόγου. Για να το πω πιο απλά, πιο Ελληνικά και λιγότερο “κουλτουριάρικά”, μοιάζει σαν να βιώνουμε στην πραγματική ζωή, την σοφή λαϊκή παροιμία:
“Εκεί που μας χρωστούσαν, θε’ να μας πάρουν και το βόδι”!

Πέτρος Λάζος

[ad_2]

Πηγή