Όταν το χρήμα φέρνει την… καταστροφή

Όταν το χρήμα φέρνει την… καταστροφή

02/06/2021 0 By GAM

[ad_1]

Η άποψη ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία έχει επιβεβαιωθεί πάρα πολλές φορές από την ίδια τη ζωή. Οπως και ότι είναι εύκολο, σε αρκετές περιπτώσεις, να φέρουν την καταστροφή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πάντοτε η αδυναμία στη διαχείριση και η παντελής έλλειψη λογικής, ιδίως όταν κάποιοι από το μηδέν αισθάνονται ότι εκτοξεύονται στον ουρανό. Χρήματα μπορούν να πέσουν στα χέρια ενός ανθρώπου από το πουθενά, π.χ. σε ένα καζίνο και γενικά από τυχερά παιχνίδια. Το θέμα είναι τι ακολουθεί…

Τα παραδείγματα που θα παρατεθούν είναι τα πιο χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς στη σύγχρονη εποχή. Σε μια νύχτα έγιναν πλούσιοι και πριν συνειδητοποιήσουν τι είχαν αποκτήσει, είχε έρθει η καταστροφή. 

Ληστής τραπεζών

Ο Τζέιμς Χέις, φρουρός ασφαλείας στο επάγγελμα, κέρδισε 19 εκατ. δολάρια στο SuperLotto στην Καλιφόρνια το 1998. Πριν προλάβει να κάνει καταμέτρηση και να οργανώσει τα σχέδιά του, η πρώην σύζυγός του κατάφερε να του πάρει τα μισά, ενώ εκείνος ήταν εθισμένος στην ηρωίνη και ξόδευε γι’ αυτήν 1000 δολάρια την εβδομάδα. Η σπατάλη τον έφερε από εκατομμυριούχο σε ληστή τραπεζών και το 2018 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 33 μηνών. 

Τον έκλεψε ο «κολλητός»

Σε ηλικία 20 ετών ο Τζέι Σόμερς ήταν ένας από τους πέντε νικητές στο Μίτσιγκαν που μοιράστηκαν 28,9 εκατ. δολάρια ως νικητές του λαχείου. Μανιώδης με τα αυτοκίνητα αγόρασε πέντε πολυτελέστατα χωρίς να υπολογίσει τους φόρους. Οταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ζήτησε από τον καλύτερο φίλο του να τον βοηθήσει. Εκείνος άδειασε το ταμείο αλλά οι επενδύσεις που έκανε, δεν απέδωσαν και τα χρήματα έκαναν φτερά. Σήμερα ο Σόμερς είναι διανομέας σε πιτσαρία για να βγάλει τα προς το ζην. 

Τον έσωσαν τα μπισκότα

Ο 19χρονος Βρετανός Μάικλ Κάρολ χρειάστηκε 10 χρόνια για να ξοδέψει 14,4 εκατ. δολάρια από ένα κερδισμένο λαχείο το 2002. Αλκοόλ, ναρκωτικά, χρυσά κοσμήματα και ένα αρχοντικό τεράστιας αξίας ήταν οι λόγοι που έκανε κακοδιαχείριση, με συνέπεια σήμερα να είναι υπάλληλος σε εργοστάσιο μπισκότων στην Σκωτία με αμοιβή 300 δολάρια την εβδομάδα. Είναι μάλιστα ευγνώμων για τη ζωή που έχει τώρα και όχι για εκείνη που έκανε στο διάστημα που ήταν εκατομμυριούχος. 

Καταραμένο Powerball 

Το πρωί των Χριστουγέννων του 2002 ο επιχειρηματίας Τζον Γουιτάκερ ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει το Powerball και ήταν πλουσιότερος κατά 315 εκατ. δολάρια. Εχτισε εκκλησίες και ένα ίδρυμα στο όνομά του, αλλά όλα πήγαν κατά διαόλου. Η κατασκευαστική εταιρία που είχε στα χέρια του πνίγηκε στις αγωγές και η εγγονή του έφυγε από τη ζωή εθισμένη στα ναρκωτικά. Το 2016 το σπίτι του κάηκε, με τον ίδιο και τη σύζυγό του να δηλώνουν, ότι αν είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω και να πετάξουν το λαχείο στα σκουπίδια εκείνα τα Χριστούγεννα θα το είχαν κάνει με ευχαρίστηση. Ο Γουιτάκερ πέθανε πέρυσι σε ηλικία 72 χρόνων. 

Το 13 και τα 666

Ο Αλεξ Τοθ κέρδισε 13 εκατ. δολάρια σε λοταρία στη Φλόριντα το 1990. Η επιλογή του να παίρνει τα χρήματα σε δόσεις 666.666 δολαρίων κάθε χρόνο δεν αποδείχτηκε καλός οιωνός. Ξαφνικά άρχισε να ταξιδεύει παντού και να προσπαθεί να κάνει παρέα με την Οπρα Γουίνφρεϊ και τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο τζόγος αποδείχτηκε το αδύνατο σημείο του, καθώς έχασε πάρα πολλά χρήματα, ενώ μαζί με τη γυναίκα του κατηγορήθηκαν για φορολογική απάτη. Ο ίδιος πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 60 ετών λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεση.  

Τα μοίρασε όλα
Η Τζάνετ Λι δεν είχε αίσθηση του χρήματος. Υπάλληλος σε κατάστημα με περούκες κέρδισε 18 εκατ. δολάρια από ένα λαχείο στο Ιλινόις το 1993. Αγόρασε για την οικογένειά της ένα υπέροχο αρχοντικό στο Σεν Λούις, πρόσφερε ένα εκατ. δολάρια στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, έκανε δωρεές σε πολιτικούς όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Αλ Γκορ και μέσα σε 8 χρόνια ο λογαριασμός της στην τράπεζα έγραφε 700 δολάρια, ενώ τα χρέη της ήταν 2,5 εκατ. δολάρια, γεγονός που την ανάγκασε να κάνει πτώχευση.

[ad_2]

Πηγή