«Δεν υπάρχουν στοιχεία» για αύξηση του τζόγου κατά το κλείδωμα, επιβεβαιώνει ο ρυθμιστής

«Δεν υπάρχουν στοιχεία» για αύξηση του τζόγου κατά το κλείδωμα, επιβεβαιώνει ο ρυθμιστής

28/01/2021 0 By GAM

[ad_1]

Δεν υπάρχει απόδειξη αύξησης τζόγου κατά τη διάρκεια των δεδομένων κλειδώματος

Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της ανησυχητικής ρητορικής του, η ρυθμιστική αρχή αντιμετώπισε το γεγονός ότι το σύνολο δεδομένων της αποδεικνύει ότι τα ποσοστά τζόγου στο σπίτι παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα – παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα κλειδώματος. Σε ένα περιβάλλον αναθεώρησης τυχερών παιχνιδιών, τα αποδεικτικά στοιχεία – και “κανένα αποδεικτικό στοιχείο” – είναι το παν.

 

ο Επιτροπή τζόγου επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος γύρος δεδομένων παικτών που αφορούσε την περίοδο από Μάρτιο έως Νοέμβριο πέρυσι δεν διαπίστωσε σημαντική αύξηση στη δραστηριότητα στοιχημάτων και τζόγου.

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι οι αριθμοί της δεν έδειξαν «καμία ένδειξη σημαντικής ή διαρκούς αύξησης της δραστηριότητας τζόγου στην περίοδο Covid-19».

Αυτή η φαλακρή αποδοχή μπορεί να εκπλήξει τους ενδιαφερόμενους του κλάδου, οι οποίοι μέχρι στιγμής βομβαρδίστηκαν από ανησυχητικές δηλώσεις τόσο από τον φύλακα όσο και από Σχετικά με τον τζόγο Harm APPG ότι το κλείδωμα οδηγούσε ορδές παικτών που έχουν εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια σε ιστότοπους στοιχημάτων και καζίνο.

Ωστόσο, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της αγοράς απέτυχαν για άλλη μια φορά να αφήσουν αυτήν την αφήγηση: με τον αριθμό των ενεργών διαδικτυακών λογαριασμών να αυξάνεται μόλις 3 τοις εκατό μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, και με το GGY σε εθνικό επίπεδο να μειωθεί σημαντικά κατά 13%.

Παρ ‘όλα αυτά, η Επιτροπή προσπάθησε ακόμη να διατηρήσει σταθερή τη γραμμή της ότι η έρευνά της «επισημαίνει τους δεσμούς μεταξύ των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομική και διανοητική ευημερία των ανθρώπων και στην αύξηση των τυχερών παιχνιδιών».

Οι μετρήσεις που ανησυχούν η ρυθμιστική αρχή φαίνεται να σχετίζονται κυρίως με την διαδικτυακή αγορά κουλοχέρηδων: η οποία σημείωσε μέτρια μηνιαία αύξηση τον Νοέμβριο – με έσοδα 3% έως 177 εκατομμύρια λίρες, με τον αριθμό των ενεργών παικτών να αυξάνεται επίσης κατά ένα εκατοστημόριο.

Αλλά είναι το χρονικό διάστημα που αφιερώνουν αυτοί οι παίκτες στο παιχνίδι που πυροδοτούν τις φλόγες των υπερβολικών προβληματισμών της GamCom: με τον Νοέμβριο να βλέπει αύξηση 3% στις συνεδρίες παιχνιδιού που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα.

“Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων και της εμπειρίας μας για την πανδημική περίοδο μέχρι στιγμής, απαιτείται επιπλέον επαγρύπνηση χειριστή κατά τη διάρκεια αυτού του νέου εθνικού κλειδώματος”, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, κάπως εκτός συγχρονισμού με τις στατιστικές που μόλις κυκλοφόρησε η ρυθμιστική αρχή.

Πράγματι, μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο ρυθμιστής έγραψε στους χειριστές, προειδοποιώντας τους ότι η αποτυχία επιμέλειας στην αυτορύθμιση καθ ‘όλη τη διάρκεια του κλειδώματος είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το πόσο στενά παρακολουθούμε τα ζητήματα, ή την προθυμία μας να αναλάβουμε περαιτέρω δράση εάν το κρίνουμε απαραίτητο», είπαν τότε.

Και ακόμη, μια σημαντική κάμψη των εσόδων δεν κατάφερε να πείσει την Επιτροπή ότι η συνέχιση του κλειδώματος θα έχει κάτι λιγότερο από καταστροφικό αντίκτυπο στα ποσοστά προβληματικών τυχερών παιχνιδιών.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι», υποστήριξε ο εκπρόσωπός του. «Πολλοί άνθρωποι είναι πιθανό να αισθάνονται πιο απομονωμένοι και ευάλωτοι λόγω της διάρκειας της περιόδου, των νέων περιορισμών και της περαιτέρω αβεβαιότητας σχετικά με τις προσωπικές ή οικονομικές τους συνθήκες».

 

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

  • Η δραστηριότητα στη διαδικτυακή αγορά αυξήθηκε, με αύξηση κατά 3 μήνες σε ενεργούς λογαριασμούς και 4% στα στοιχήματα
  • Η ακαθάριστη απόδοση τζόγου (GGY) μειώθηκε κατά 13 τοις εκατό ως αποτέλεσμα των περιθωρίων στοιχήματος πραγματικού γεγονότος που ομαλοποιούνται μετά τα υψηλά επίπεδα τους τον Οκτώβριο
  • Οι κουλοχέρηδες GGY αυξήθηκαν κατά 3 τοις εκατό σε σχεδόν 177 εκατομμύρια λίρες
  • Ο αριθμός των στοιχημάτων επίσης αυξήθηκε (4 τοις εκατό σε πάνω από 5,2 δισεκατομμύρια) μαζί με τον αριθμό των ενεργών λογαριασμών (έως 1 τοις εκατό σε 2,8 εκατομμύρια)
  • Ο αριθμός των διαδικτυακών συνεδριών κουλοχέρηδων που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα αυξήθηκε κατά 3% (σε 2,2 εκατομμύρια) τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο. 1% υψηλότερο από την αύξηση των συνολικών συνεδριών
  • Η μέση διάρκεια συνεδρίας αυξήθηκε κατά 1 λεπτό σε 22 λεπτά με περίπου 8 τοις εκατό όλων των συνεδριών να διαρκούν περισσότερο από 1 ώρα

Η δημοσίευση «Δεν υπάρχουν στοιχεία» για αύξηση του τζόγου κατά το κλείδωμα, επιβεβαιώνει ο ρυθμιστής εμφανίστηκε για πρώτη φορά Coinslot International.

[ad_2]

Πηγή