Η Βρετανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ύφεσης διπλής εμβέλειας καθώς η φιλοξενία φέρει το βάρος

Η Βρετανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ύφεσης διπλής εμβέλειας καθώς η φιλοξενία φέρει το βάρος

28/01/2021 0 By GAM

[ad_1]

Kate Nicholls UK H διπλή υποχώρηση της φιλοξενίας

Πρώτα για να κλείσει και να ανοίξει ξανά, η φιλοξενία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη

Η Βρετανία βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης διπλής εμβέλειας, καθώς τα τελευταία στοιχεία που παρήγαγε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) για το Νοέμβριο του 2020 επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,6% με τη φιλοξενία, η οποία έκλεισε ουσιαστικά στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του μήνα , αντιπροσωπεύοντας λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (0,9%) της μείωσης.

Ο αριθμός, ο οποίος τερματίζει την εξάμηνη ανάπτυξη, σημαίνει ότι η οικονομία βρίσκεται 8,5 τοις εκατό κάτω από το επίπεδο προ πανδημίας που μετρήθηκε πριν από 11 μήνες. Η πτώση του Νοεμβρίου αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του ΑΕΠ από την έναρξη των ρεκόρ το 1997. Οι μόνες μεγαλύτερες πτώσεις έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και μετρήθηκαν στο 7,3% και στο 18,8% αντίστοιχα.

Τα τμήματα της οικονομίας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με επικεφαλής τη φιλοξενία έφεραν το βάρος του πόνου με το ONS να αναφέρει πτώση 44%, μια μέτρηση που βρίσκεται τώρα μόλις στο ένα τρίτο των προ-Covid επιπέδων της.

James Smith, Διευθυντής Ερευνών της Ίδρυμα ψηφίσματος, δήλωσε: «Η απότομη πτώση του ΑΕΠ το Νοέμβριο καθώς η Αγγλία μπήκε στο δεύτερο εθνικό κλείδωμα υποδηλώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη μέση μιας ύφεσης διπλής πτώσης καθώς ξεκινά τη χρονιά με ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς.

«Ωστόσο, ενώ η οικονομική ιστορία σήμερα είναι μόνο η δεύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί ποτέ, η ιστορία της χρονιάς θα είναι μια ανάκαμψη που θα βασίζεται στο εμβόλιο στην οικονομική δραστηριότητα για τομείς όπως η φιλοξενία και ο ελεύθερος χρόνος».

Προσθέτοντας «Ο Καγκελάριος πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να υποστηρίξει αυτή την ανάκαμψη μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί στη δημόσια υγεία».

Με τον Andrew Bailey, κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας να προειδοποιεί ότι η οικονομία αντιμετωπίζει την «πιο σκοτεινή ώρα», οι μετρήσεις υποστηρίζουν την πρόγνωση. Η πτώση του High Street πέφτει στο 25 τοις εκατό των προ-Covid επιπέδων με το ONS να δηλώνει ότι 2 9 τοις εκατό των εταιρειών είχαν σταματήσει να διαπραγματεύονται μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο. Οι επιχειρήσεις στέγασης και υπηρεσιών τροφίμων είναι το πιο χτύπημα με μόνο το 37% να διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή.

Ηνωμένο Βασίλειο γενικός διευθυντής Κέιτ Νίκολς είπε: «Τα στοιχεία του ΑΕγχΠ κάνουν πολύ την καταθλιπτική, αν όχι έκπληξη, την ανάγνωση. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η φιλοξενία, ένας τομέας που ουσιαστικά έκλεισε σε όλη την Αγγλία, το Νοέμβριο, είναι υπεύθυνος για λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της μείωσης.

«Αυτό σφυρίζει πραγματικά το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας μας για την οικονομία. Όταν ήμασταν ανοιχτοί, αν και με περιορισμούς, το καλοκαίρι, η επιστροφή μας στην ανάπτυξη συνέβαλε στην ανάπτυξη της οικονομίας. Οι αριθμοί επισημαίνουν τη δύναμή μας ως οικονομικό μοχλό και δείχνουν γιατί πρέπει να είμαστε στο επίκεντρο των σχεδίων αναζωογόνησης της οικονομίας.

«Η φιλοξενία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα μόλις εγγραφούν τα εμβόλια στους ευάλωτους και έχει καθοριστεί μια στρατηγική εξόδου. Πρέπει να υποστηριχθούμε σωστά εάν αναμένεται να ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη και να ηγηθούμε της αναβίωσης της χώρας. Το επίπεδο υποστήριξης πρέπει να αντικατοπτρίζει το χτύπημα που έχει λάβει ο τομέας και να διασφαλίσει ότι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο θα λάβουν τη σωστή βοήθεια που χρειάζονται. “

[ad_2]

Πηγή