Η Επιτροπή Τζόγου λέει ότι η βιομηχανία «υπερβάλλει» την απειλή της μαύρης αγοράς

Η Επιτροπή Τζόγου λέει ότι η βιομηχανία «υπερβάλλει» την απειλή της μαύρης αγοράς

27/01/2021 0 By GAM

[ad_1]

Η Επιτροπή Τζόγου της Neil McArthur λέει ότι η βιομηχανία «υπερβάλλει» την απειλή της μαύρης αγοράς

Ο ρυθμιστής Neil McArthur ισχυρίζεται ότι μια πρόσφατη έκθεση που υποστηρίζεται από τη βιομηχανία παραπλανά σκόπιμα τους νομοθέτες σχετικά με την απειλή των αδειοδοτημένων φορέων εκμετάλλευσης – σε μια προσπάθεια μετριασμού της προοπτικής αυστηρότερης ρύθμισης.

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών κατηγόρησε τους αρχηγούς εμπορίου του κλάδου ότι υπερεκτιμούν υπερβολικά την απειλή που παρουσιάζουν οι φορείς της μαύρης αγοράς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την επιβολή ποινικής νομοθετικής αναθεώρησης στην τρέχουσα αναθεώρηση των νόμων περί τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι woksitas στο The Guardian κατέλαβαν τις ειδήσεις ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιτροπής Neil McArthur είχε ως στόχο μια νέα έκθεση – που ανέθεσε η Συμβούλιο στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών και καταρτίστηκε από τη λογιστική εταιρεία PWC – την οποία ανέφερε ότι εξέφρασε ανησυχίες που “δεν ήταν σύμφωνες με την εικόνα πληροφοριών” σχετικά με τους μη αδειοδοτημένους φορείς στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Γνωρίζουμε ότι οι αδειοδοτημένοι φορείς εκμετάλλευσης και οι εμπορικοί φορείς τους ανησυχούν για τον αντίκτυπο της παράνομης αγοράς, αλλά τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος μπορεί να είναι υπερβολικός», έγραψε σε επιστολή του στην APPG για βλάβες που σχετίζονται με τον τζόγο.

Σε μια προφανή αναφορά στο πρόσφατο έγγραφο PWC – το οποίο χρηματοδοτήθηκε επίσης από πολλές μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων – ο McArthur είπε ότι οι ανησυχίες για τη μαύρη αγορά πρέπει να διατηρούνται σε αναλογία «παρά τις αναφορές από συμβούλους που πληρώθηκαν από τη βιομηχανία… και δεν πρέπει να αποσπάσουν την ανάγκη να συνεχίσει να αυξάνει τα πρότυπα και να κάνει τα τυχερά παιχνίδια πιο ασφαλή στη ρυθμιζόμενη αγορά.

“Σε κάθε περίπτωση, δεν είμαστε πεπεισμένοι από το επιχείρημα που υποδηλώνει ότι η αύξηση των προτύπων στην αγορά με άδεια θα ωθήσει τους καταναλωτές να παίξουν με παράνομους φορείς εκμετάλλευσης”, πρόσθεσε.

Στο άλλο άκρο της επιστολής εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της APPG Carolyn Harris MP ήταν προφανώς πεπεισμένος από το επιχείρημα της McArthur, κάνοντας την (ελαφρώς μελοδραματική) PWC έκθεση και αυτή του «dodgy dossier» – η μακρά αναφορά που σχετίζεται με την έκθεση για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην εισβολή του Ιράκ το 2003 – μια κάπως ειρωνική διατύπωση δεδομένου του γλωσσικού πλαισίου της υπερβολής.

«Η διαδικτυακή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών μιλά για την απειλή της μαύρης αγοράς σε μια προσπάθεια να αντισταθεί στη ρύθμιση και να προστατεύσει τα κέρδη της», σχολίασε. «Όμως, η προσπάθεια παραβίασης της συζήτησης κατασκευάζοντας άσχημους φακέλους πληροφοριών για να προωθήσει τους σκοπούς της είναι μια απίστευτα διαφανής τακτική και δεν θα είναι καμία δικαιολογία για να διατηρήσουμε τα πρότυπα».

Ωστόσο, στην υπεράσπιση της έκθεσης, ένας εκπρόσωπος της BGC αντέδρασε ότι τα στοιχεία της διεθνούς αγοράς έδειξαν σαφώς ότι τα αυξημένα επίπεδα ρύθμισης αντιστοιχούσαν σε αύξηση της δραστηριότητας χωρίς άδεια.

«Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το διαδικτυακό νομοσχέδιο για ζημίες για να καταργήσει την πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους», ανέφεραν. «Θα υποστηρίζαμε τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να είναι υποχρεωμένοι να αποκλείουν τις συναλλαγές της μαύρης αγοράς».

Τι είπε λοιπόν το εμπορικό σώμα;

Η BGC υποστηρίζει ότι η ρυθμιζόμενη βιομηχανία είναι «ένα ασφαλέστερο στοίχημα»

Το Συμβούλιο Στοιχημάτων και Τυχερών Παιχνιδιών αποκάλυψε ένα κινούμενο βίντεο που επισημαίνει το ασφαλέστερο ρεκόρ τυχερών παιχνιδιών της ρυθμιζόμενης βιομηχανίας, καθώς και τη συμβολή του στην οικονομία και τον αθλητισμό.

Η εκστρατεία προειδοποιεί επίσης για την «ανεπιθύμητη συνέπεια» της Κυβερνητικής Επισκόπησης Τζόγου που οδηγεί τους πελάτες στην παράνομη, διαδικτυακή μαύρη αγορά. Το animation, το οποίο έχει διάρκεια 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, λέει ότι η χρήση του ρυθμιζόμενου τομέα είναι «ένα ασφαλέστερο στοίχημα» από τις εταιρείες χωρίς άδεια στο εξωτερικό. Λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο για να στοιχηματίσει» και ότι η ρυθμιζόμενη βιομηχανία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο για την προστασία των πελατών.

«Ως οργανισμός τυποποίησης για τη ρυθμιζόμενη βιομηχανία, καλωσορίσαμε θερμά την κριτική παιχνιδιού», είπε Michael Dugher, ο διευθύνων σύμβουλος της BGC. «Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να μην κάνει τίποτα για να οδηγήσει τους παίκτες προς την παράνομη, διαδικτυακή μαύρη αγορά, η οποία δεν έχει καμία από τις προστασίες που διαθέτει η ρυθμιζόμενη βιομηχανία.

«Αυτό το κινούμενο σχέδιο καθορίζει δυναμικά τα βήματα που έχουμε κάνει – και συνεχίζουμε να κάνουμε – για ασφαλέστερο τζόγο, επισημαίνοντας παράλληλα την τεράστια συμβολή που προσφέρει η ρυθμιζόμενη βιομηχανία στην οικονομία και τα πιο δημοφιλή αθλήματα της χώρας.

“Αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η ρυθμιζόμενη βιομηχανία είναι ένα ασφαλέστερο στοίχημα.”

[ad_2]

Πηγή