Η Bandai Namco, η Sony και η Microsoft καταδικάζουν την ρητορική μίσους και την βία κατά Ασιατών

Η Bandai Namco, η Sony και η Microsoft καταδικάζουν την ρητορική μίσους και την βία κατά Ασιατών

18/03/2021 0 By GAM

[ad_1]

Ακόμη περισσότερες gaming εταιρείες στηρίζουν τα κινήματα ενάντια στη βία κατά των Ασιατών. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/3/21] Μετά την θανατηφόρα επίθεση στην Atlanta της Georgia στην Αμερική με θύματα οκτώ νεκρούς, έξι εκ των οποίων ήταν γυναίκες Ασιατικής καταγωγής, η Ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης Bandai Namco Entertainment εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την πρόσφατη άνοδο της αντι-Ασιατικής ρητορικής και βίας.

Η Bandai Namco σημείωσε ότι το μίσος που σημειώνεται κατά των Ασιατών πραγματικά άγγιξε τους υπαλλήλους της. Η Ιαπωνική εταιρεία ζητάει από τους fans της να υποστηρίξουν την κοινότητα Αμερικανών με καταγωγή από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού, μελετώντας διάφορες πηγές, με δωρεές σε εκστρατείες, με την υπογραφή petitions και με την αναφορά στις αρχές της βίας κάθε είδους κατά Ασιατών.

 

 

Στο παραπάνω tweet αναφέρεται το εξής: “Η Bandai Namco Entertainment America παραμένει αφοσιωμένη στα ιδανικά του inclusion, της διαφορετικότητας και της δικαιοσύνης, ενώ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, bullying, διακρίσεων και ξενοφοβίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινότητα Αμερικανών με καταγωγή από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού, με την πολυπολιτισμική και inclusive ομάδα των υπαλλήλων, των παικτών και των fans μας από όλες τις κουλτούρες και όλα τα backgrounds, με τις οικογένειες μας και κυρίως τα πιο ηλικιωμένα τους μέλη, ώστε να μιλήσουμε και να τραβήξουμε την προσοχή απέναντι στην απεχθή άνοδο της επιθετικότητας και των εγκλημάτων μίσους κατά των Ασιατών. #StopAsianHate.”

O Phil Spencer έγραψε επίσης ένα tweet για το θέμα, λέγοντας ότι: “Το μίσος δεν ανήκει στο Xbox. H ομάδα του Xbox είναι αηδιασμένη από την βία και τον ρατσισμό απέναντι στις Ασιατικές κοινότητες. Προς όλους τους Ασιάτες παίκτες και συναδέλφους, θέλω να ξέρετε ότι σας βλέπουμε, σας ακούμε και θα κάνουμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί για να σταματήσουμε το μίσος απέναντι στους Ασιάτες.”

 

 

Σύμφωνα με έρευνα του forum Stop AAPI Hate, μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 καταγράφηκαν περίπου 3.800 περιστατικά βίας ενάντια σε Αμερικανούς Ασιατικής καταγωγής. Η έρευνα επίσης ανακάλυψε ότι οι γυναίκες βίωσαν στοχευμένο μίσος εναντίον τους σε ποσοστό 68% έναντι του 29% των ανδρών, με 44% των περιπτώσεων να λαμβάνουν χώρα στην California και 42% των θυμάτων να είναι Κινεζικής καταγωγής.

[UPDATE: 18/3/21 – Ακόμη περισσότερες εταιρείες στηρίζουν τα κινήματα ενάντια στη βία κατά των Ασιατών] Πολλές εταιρείες που σχετίζονται με το gaming εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τις Ασιατικές κοινότητες την Τετάρτη, ύστερα από την δολοφονία οχτώ ατόμων, έξι εκ των οποίων ήταν Ασιάτες την Τρίτη στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια.

Δείτε τα tweets από μεγάλες gaming εταιρείες που εκφράζουν την υποστήριξή τους:

 

 

 

 

Από τον Φεβρουάριο το Twitch έχει δημοσιεύσει το εξής tweet:

 

 

Το Twitch εκφράζει την υποστήριξή του προωθώντας τις προσωπικές ιστορίες θυμάτων ρατσιστικής βίας. Μετά τους πυροβολισμούς της Τρίτης, ορισμένοι streamers έχουν επιλέξει να κάνουν streams για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων της Ασίας και της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης τις φήμες για το Bandai Namco Next και συζητήστε για την Ιαπωνική εταιρεία στο σχετικό forum topic.



[ad_2]

Πηγή