Η MGM απομακρύνεται από συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον ιδιοκτήτη της Ladbrokes Entain

Η MGM απομακρύνεται από συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον ιδιοκτήτη της Ladbrokes Entain

27/01/2021 0 By GAM

[ad_1]

Η MGM Entain UK διαπραγματεύτηκε

Ήδη συνεργάστηκε σε μια κοινοπραξία στην αγορά των ΗΠΑ, η MGM αποφάσισε να αποκτήσει την προσφορά της ύψους 8 δισεκατομμυρίων λιρών Ladbrokes Ο ιδιοκτήτης Entain είναι η υψηλότερη προσφορά που θα κάνει για τη βρετανική εταιρεία, απομακρύνοντας από μια συμφωνία που δεν θα μπορέσουν να προσεγγίσουν ξανά για άλλους έξι μήνες σύμφωνα με τον κώδικα ΗΒ.

Ο όμιλος καζίνο των ΗΠΑ MGM έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά του να αγοράσει την Entain, τον ιδιοκτήτη των βρετανικών στοιχημάτων Ladbrokes και Coral, δύο εβδομάδες μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς 8 δισεκατομμυρίων λιρών. Σύμφωνα με τους Financial Times, υπήρχε ένα μεγάλο κενό στις προσδοκίες αποτίμησης μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς και διαφωνία σχετικά με το διαχωρισμό ιδιοκτησίας της νέας συνδυασμένης εταιρείας.

Η απροσδόκητη αναχώρηση του Shay Segev, Ο διευθύνων σύμβουλος της Entain όταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες, εμπόδισαν επίσης κάθε συμφωνία.

«Η αναχώρησή του ανέτρεψε τα πάντα», είπε ένα άτομο κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Οι μετοχές στο Entain έπεσαν κατά 15 τοις εκατό στη δήλωση της MGM, η οποία διάβαζε ότι «μετά από προσεκτική εξέταση και έχοντας σκεφτεί την περιορισμένη πρόσφατη δέσμευση μεταξύ των αντίστοιχων εταιρειών… [MGM] δεν προτίθεται να υποβάλει αναθεωρημένη πρόταση. “

Η Entain, που είχε προηγουμένως ονομαστεί GVC, αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είχε λάβει μια προσέγγιση εξαγοράς από την αμερικανική εταιρεία, αλλά είπε ότι «υποτιμά σημαντικά» την επιχείρηση. Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία κατέχει την Ladbrokes Coral, καθώς και διαδικτυακές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Sportingbet και Foxy Bingo, ζήτησε επίσης από την MGM να παράσχει την «στρατηγική λογική» της για μια συμφωνία. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί για να αναλάβουν την αγορά των ΗΠΑ μέσω της κοινής επιχείρησης BetMGM.

Η απόφαση της MGM να μην συνεχίσει την εξαγορά έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Segev ανακοίνωσε ότι αναχωρεί ως διευθύνων σύμβουλος για να συμμετάσχει στην πλατφόρμα αθλητικών ροών DAZN, με τον Entain να παρατάσσει την Jette Nygaard-Andersen για να τον διαδέξει, μια κίνηση που θα την έκανε την πρώτη γυναίκα διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εισηγμένης βρετανικής ομάδας παιχνιδιού

Πέρυσι, ο αντίπαλος της MGM στο Λας Βέγκας, Caesars Entertainment, απέκτησε τον William Hill σε συμφωνία 2,9 δισ. £, ενώ ο Flutter, ιδιοκτήτης των επωνυμιών PaddyPower και SkyBet, ξόδεψε 3 δισ. £ αυξάνοντας το μερίδιό του στην αμερικανική καθημερινή αθλητική εταιρεία FanDuel.

Σύμφωνα με τον κωδικό εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η MGM δεν μπορεί να κάνει άλλη προσέγγιση στο Entain για έξι μήνες.

[ad_2]

Πηγή