«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα Βαρουφάκη για Δραγασάκη, ΟΠΑΠ

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα Βαρουφάκη για Δραγασάκη, ΟΠΑΠ

06/05/2021 0 By GAM

[ad_1]
Τι απαντά ο Δραγασάκης στις κατηγορίες Βαρουφάκη ότι εξυπηρετούσε επιχειρηματικά συμφέροντα – Στο «μέτωπο» και η ΝΔ

Στα χαρακώματα βρίσκονται για μία ακόμα φορά ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με αφορμή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη σε κυριακάτικη εφημερίδα, στην οποία με τα λεγόμενά του άφησε «σκιές» για το έργο της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκοντας και τον Γιάννη Δραγασάκη.

Στην ερώτηση ότι «ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σας κατηγορεί ότι με δικές σας “πρόχειρες αποφάσεις” και “άστοχες παρεμβάσεις” παρείχατε το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να διεκδικεί τεράστιες αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. Τελικά, ποιος έχει δίκαιο;» ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής: «Ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν και εύλογος και νόμιμος και ηθικός. Κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν θα επιβράβευε τις απειλές του αρπακτικού ΟΠΑΠ! Πράγματι, όσο ήμουν υπουργός οικονομικών, ούτε μία φορά δεν μου ειπώθηκε από κανέναν συνάδελφο, ούτε από τον κ. Δραγασάκη, ότι ο περιορισμός των 60 ευρώ ήταν “άστοχος” ή ότι θα επέφερε “τεράστιες αποζημιώσεις”. Τσιμουδιά. Απλά, υποχθόνια, άνθρωποι της Αντιπροεδρίας υπονόμευαν το έργο της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ. Κι όταν παραιτήθηκα, εν μια νυκτί το θεσμικό πλαίσιο μεταμορφώθηκε σύμφωνα με τις εντολές του ΟΠΑΠ.

Το ότι ο κ. Δραγασάκης ακόμα και σήμερα παρουσιάζει τις αξιώσεις εκείνες του ΟΠΑΠ ως πραγματική απειλή για το δημόσιο ταμείο απλά καταδεικνύει ότι, και σήμερα, παραγοντίζει εκούσια ή ακούσια εκ μέρους της εταιρείας. Πρόκειται για θέμα διαχρονικής σημασίας: Φαντάζεστε ένα κράτος να κάνει “πίσω” κάθε φορά που κάποιος ισχυρός το απειλεί με μηνύσεις αν δεν του γίνει το χατίρι;».

Η απάντηση Δραγασάκη

Εκτοτε, ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον ίδιο τον κ. Δραγασάκη να τοποθετείται και να αναφέρει τα εξής: «Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ-Βαρουφάκη-επιχειρηματικών συμφερόντων: Ο Γ. Βαρουφάκης σε ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα επαναλαμβάνει σήμερα τις συκοφαντίες του. Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως «χρήσιμο λαγό». Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη. Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ήδη καταγραφεί επίσημα σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Όσοι ενδιαφέρονται για την αλήθεια, θα τη βρουν εκεί».

Βέλη από τη ΝΔ

Σκυτάλη πήρε και η ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «O Yπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα” διατυπώνει πολύ βαριές καταγγελίες κατά του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ότι λειτούργησε υπέρ συμφερόντων εταιρείας κι όχι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. “Δεν περίμενα ότι τη βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μας” λέει ο κ. Βαρουφάκης και καταγγέλλει υπονόμευση του έργου της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ και “αλλαγή εν μία νυκτί του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με τις εντολές της εταιρείας”. Οι καταγγελίες είναι σαφείς και ονομαστικές και περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τον κ. Δραγασάκη αλλά και από τον κ. Τσίπρα για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπροέδρου του. Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος. Αναμένουμε τις απαντήσεις τους».

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει: «Μόνο γέλιο προκαλεί η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη περί δήθεν συμπαιγνίας με τον κ. Βαρουφάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας απαντήσει στα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα κι ας αφήσει τα ανέκδοτα. Όσο για την επιστολή την οποία επικαλείται, προφανώς δεν απαντάει στις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη, ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά της εταιρείας. Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα».

[ad_2]

Πηγή